onsdag 8 december 2010

Nattduksbordet tweets, skannar, skriver ut, och förmodligen gör någon form av konstnärlig uttalande (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/08/nightstand-tweets-scans-prints-and-presumably-makes-some-sort/:
Vare tweeting från träd eller ge en katalysator för tokiga konceptuell konst projekt , människor älskar att göra Twitter göra dumma saker. Är detta enkla fantasier, eller är det något djupare - till exempel någon form av högsint juxtaposition mellan hur människor lever nu och hur de levde före internet? Helvetet om vi vet, men kanske John Kestner kan förklara det för oss. Du förstår, den här artisten och designer har skapat något som kallas tablån, en nätverksansluten nattduksbord som har två funktioner: skanna och skriva bilder till Twitter, och skriva ut bilder som dyker upp i ditt Twitter-flöde. Och det är det. Saken är tillverkat av återvunnet (läs: gamla) material, och har även en varning i form av en ljus-up låda drar för anmälan när du tar emot bilder. Det är väldigt smart, cool ut, och potentiellt hjärtevärmande (såvida du inte har oss i din Twitter-flöde, då allt du får är bilder av KIRF mobiltelefoner). Men ta inte ut ord för det - se själv efter pausen! Visas just nu på Saint-Étienne Biennalen 2010 har designern planer på att ta de anordningar på marknaden någon gång nästa år.

Fortsätt läsa Nightstand tweets, skannar, skriver ut, och förmodligen gör någon form av konstnärlig uttalande (video)

Nattduksbordet tweets, skannar, skriver ut, och förmodligen gör någon form av konstnärlig uttalande (video) som ursprungligen visades på Engadget på Wed, 8 december 2010 09:23:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Design Boom | källa John Kestner | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar