onsdag 8 december 2010

Skala förvandlar din iPhone till en universell fjärrkontroll - med hjälp av en trådlös extern IR-blaster

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/08/peel-turns-your-iphone-into-a-universal-remote-using-a-wirele/:
Idén att använda en iPhone eller iPod touch som en universell fjärrkontroll har bollats fram och i flera år, men det är alltid skyldig att antingen en petiga extern dongel eller ett extravagant dyrt hemautomation rigg . Istället har vi varit behandlade för att en mängd enda enhet fjärrkontroll apps för allt från FiOS , DirecTV , Comcast och Dish Network DVRs till Apple TV till Boxee Box till ... Tja, you name it. En liten företag som heter Peel har en dramatiskt annorlunda idé, men - det är att starta Peel Universal Control system, som syftar till att ta din iPhone eller iPod touch head-to-head med universalfjärrkontrollen tungviktare som Logitechs Harmony-system.

Företaget består av ett gäng fd Apples ingenjörer, och deras lösning är mycket roman: i stället för att fästa en dongel till iPhone själv, de är att kontrollera din A / V-rack med en päron-stora (och Yves Behar utformad ) trådlös IR-blaster som är tänkt att leva i stillhet på soffbordet. Blaster (kallad Peel Fruit) ansluts över ZigBee till en liten nätverkskort (Peel Cable, även designad av Behar) som ansluts direkt till din WiFi-router Ethernet-port - en tvådelad hårdvarusetup som verkar petigt, men är konstruerad att undanröja behovet av programvarans konfiguration under installationen, och gör att IR-blaster att köra i nio månader på en enda C-batteri.

Fortsätt läsa Peel förvandlar din iPhone till en universell fjärrkontroll - med hjälp av en trådlös extern IR-blaster

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar