måndag 6 december 2010

Elektronisk neurala bro hjälper förlamade möss gå igen, kanske människa visa sig knepigt

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/06/electronic-neural-bridge-helps-paralyzed-mice-walk-again-human/:
Det är bara en vecka sedan vi hörde talas om ålder omsvängning i möss , men redan har vi fått ytterligare en stor avancemang i gnagare sjukvården: en lösning för lindra de förödande effekterna av ryggmärgsskador. En UCLA forskargrupp har visat upp ett nytt system som kan återställa gårörelse till en mus bakben, men inte bara det, det också bidrag kontrollen till den lilla rackaren genom att svara på dess främre benen åtgärder. Elektromyografi sensorer känna av när en mus startar att gå på framsidan, utlöser elektroniska signaler som skickas till den funktionella nedre delen av ryggraden, som i sin tur startar den bakre muskler för en stabil promenader gång. Det är bara testats på ett löpband så länge, men resultatet verkar vara en sömlös restaurering av promenader kapacitet hos gnagare som inte kräver någon hjälp utifrån. Samma sak kommer vara ganska svårt att replikera på människor, tvåfotade att de är, men det är därför det kallas forskning och inte reobvious.

Elektronisk neurala bro hjälper förlamade möss gå igen, tillämpning skulle visa sig mänskliga knepigt ursprungligen visades på Engadget på måndag, 6 december 2010 07:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa MIT Technology Review | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar