måndag 6 december 2010

FBI avgifter 23-årig ryska i Mega-D Spambot undersökning

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/06/fbi-charges-23-year-old-russian-in-mega-d-spambot-investigation/:
Om ni minns, förra året visade det sig att upp till 35 procent av världens skräppost kunde våren från en källa: en bot som kallas Mega-D. Enligt FBI filer förvärvats av Smoking Gun, boten infekterade över en halv miljon datorer och kunde skickas tio miljarder bitar av spam per dag. Enligt de handlingar, mål en pågående utredning en 23-årig rysk man vid namn Oleg Nikolaenko, som är misstänkt för brott mot lag mot skräppost. Två personer har tidigare åtalats för grovt brott konspiration för spam misshandel - som sålde falska Rolexes och naturläkemedel stimulantia - vilka båda till synes pekade finger åt Nikolaenko som själva sändaren. Mega-D bot stängdes förra året av FireEye nätsäkerhet efter att ha identifierat det aa mega-källa för spam. Även om det är igång igen idag är det bara en skugga av sitt forna jag. Nikolaenko dök upp i federal domstol i Wisconsin på fredagen formellt laddad och gick in i en "icke skyldig" grunden.

[Bild kredit: M86 Security Labs ]

FBI avgifter 23-årig ryska i Mega-D Spambot undersökning som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 6 December, 2010 10:43:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Registret | källa CNN , The Smoking Gun | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar