måndag 6 december 2010

EPFL: s fly-inspirerade 3D-kameran tar allestädesnärvaro till den tredje dimensionen (video)

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/06/epfls-fly-inspired-3d-camera-takes-omnipresence-to-the-third-di/:
Bara i fall du var orolig för att 3D- revolutionen ännu inte hade tagit över den vetenskapliga forskningen, EPFL är här för att övertyga er om att allt är bra. Forskare från ett par EPFL laboratorier har nyligen uppfunnit en fluga-inspirerad dome kamera som inte bara laddas ner med kameror för att fastna utsikt från (nästan) alla vinklar, men också utrustat med en utgång algoritm som konstruerar en äkta 3D-bild. Den trickeration ligger inom hårdvaruplattform, som beräknar djupet på varje kamera bilden och sedan rekonstruerar en 3D visuell baserad på hur långt bort saker verkligen är. Det är en långt mer sofistikerat tillvägagångssätt än det stereoskopisk som användes på befintliga 3D-tv, eftersom djupet skulle (teoretiskt) förändring som din bildvinkeln ändras. Det finns ett utestående patentansökan om tillvägagångssättet, och om världen i stort spärrarna på, kunde vi se det som används för "videoövervakning, filmskapande och skapa bakgrunder för videospel." Bland annat , naturligtvis. En demonstrativ VID väntar du bara efter rasten.

Fortsätt läsa EPFL: s fly-inspirerade 3D-kameran tar allestädesnärvaro till den tredje dimensionen (video)

EPFL: s fly-inspirerade 3D-kameran tar allestädesnärvaro till den tredje dimensionen (video) som ursprungligen visades på Engadget på måndag, 6 dec 2010 09:42:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Engadget tyska | källa Physorg | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar