måndag 6 december 2010

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: blyerts-tip generatorer, Nissan Leaf, och världens största vindkraftverk

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/06/inhabitats-week-in-green-pencil-tip-generators-the-nissan-lea/:
Varje vecka våra vänner på Inhabitat återblick veckans mest intressanta gröna utvecklingen och clean tech nyheter för oss - det är veckan i Green.

Den här veckan såg vi förnybar energi ta världen med storm som Spanien tillkännagivit planer på att bygga världens största vindkraftverk och ett team av ingenjörer som vågor med planer på ett undervattens turbin modelleras efter val simfötter . Vi såg också Boeing skina ljus över planer på att producera en ny typ av högeffektiva solceller som är anpassade för utrymme, medan forskare i Japan utvecklat en potent ny kinetisk generator som är lika liten som en penna spets .

Innovativa eco transport ökade också takten som Kina rullas ut planer på att producera den första bränslecellen drivs snabbspårväg tåg och världens största soldrivna båten gjorde sin framgångsrika jungfrufärd över Atlanten . Vi applåderade också Nissan Leaf som det tog platsen som den europeiska Årets bil i och vi var bländade av Mercedes nästa generations konceptbil , som en dag kan odlas i ett labb.

Vi visade även flera nya sätt att tekniken står till tråd våra liv - som börjar med en elektronisk smart plånbok som trottoarkanter utgifterna genom fastspänning stängas som en mussla . Vi tittade även på Harvard planer för en bärbar dator som drivs med biogas och vi var imponerade av Nikes nästa generations designverktyg för att producera miljöeffektiva kläder . Slutligen svepte vi upp veckan med två spännande framsteg i tablettform Tech - Indien testar en soldriven I-Slate Tablet inriktad på barn i behov och substrat rullade ut en vacker trä IPAD fall som går ljus på jorden .

Inhabitat arbetsmiljövecka i Green: blyerts-tip generatorer, Nissan Leaf, och världens största vindkraftverk publicerades ursprungligen på Engadget på måndag, 6 december 2010 02:46:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar