måndag 6 december 2010

Sprint utfasning Nextel s iDEN nätverk, väljer leverantörer för $ 5b uppgradera nätet projekt

Intressanta nyheter ses i http://www.engadget.com/2010/12/06/sprint-phasing-out-nextels-iden-network-selects-vendors-for-5/:
Ser ut som Motorola i1 Android set (inte bilden ovan) kommer att stå som den högsta slut Nextel telefonen någonsin - Sprint just aviserat att det är utfasning av iDEN nätet någon gång under 2013 som det börjar en ny 4-5000000000 dollar förbättring projektnätverk kallas "Network Vision." Vi har väntat här ett tag - Sprint / Nextel fusionen har drabbats av abonnent förluster och rykten om en upplösning för år nu - men det här är första gången vi har fått ett datum. Sprints lansera push-to-talk på sitt eget nät för att stödja dess 10.600 tusen Nextel kunder, men vi har inte en tidsplan för det ännu. Sprints aviserar även leverantörer för Network Vision: Alcatel-Lucent, Samsung och Ericsson kommer varje handtag en region och få i uppdrag att utöka och befästa Sprints befintliga 1900MHz 3G-nät och samtidigt köpa 800MHz, 1900MHz, och 2,5 GHz spektrum för framtida bruk. Intressant, Sprint definitivt säkra sin WiMAX satsningar lite - det kan uppgradera sina nya redskap till LTE med att byta på ett baseband kort och utfärda en programfix, vilket säkerligen ger bolaget några 4G flexibilitet Clearwire inte dra saker tillsammans . Vi får se vad som händer - det svagare's att göra några drag.

Sprint utfasning Nextel s iDEN nätverk, väljer leverantörer för $ 5b uppgradera nätet projektet ursprungligen visades på Engadget på måndag, 6 december 2010 13:22:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa USA Today , Fierce Trådlös | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar