lördag 16 juli 2011

En berättelse i två länder: Den växande klyftan mellan Silicon Valley och arbetslösa Amerika

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/osiV_R6lySw/:

Redaktörens anmärkning: Gäst bidragsgivare Jon Bischke är en av grundarna av RG Labs och en rådgivare till Altius utbildning , Fatminds och Udemy . Du kan följa honom @ jonbischke .

Det var den bästa av tider. Det var den värsta av tider.

-Charles Dickens från A Tale of Two Cities

För människor som tillbringar större delen av sina dagar inom några block av tech start epicenters som South Park i San Francisco, University Avenue i Palo Alto eller Flatiron District i New York, förra veckans jobb rapport måste ha skapat lite kognitiv dissonans. Trots allt, vi är i en bom / bubbla rätt? Det är verkligen svårt att anställa bra folk är inte det? Men ta en stund att gå utanför världen av högteknologi och ett dramatiskt annorlunda bild framträder av vad som händer i Amerika.

Antalet arbetslösa förmörkelser nu 14 miljoner i hela landet . Brist på sysselsättning är skrämmande också med U-6, regeringens officiella mått på underutnyttjande, ökade till 16,2% i juni från 15,8% i maj . Men det värsta antal av dem alla kan betyda anställningstid (den tid som den genomsnittliga arbetslösa personen har varit utan arbete), som har spetsiga till 40 veckor . Som en Wall Street Journal artikel denna vecka påpekade , om man räknade in dem som har hoppat av arbetsmarknaden (och därför inte räknas i arbetslöshet siffror), skulle situationen verkar ännu värre.

Vilket leder oss till en viktig fråga: Ska Silicon Valley (och andra tech kluster i hela landet) vård? När allt så länge folk i Nebraska eller Central Valley i Kalifornien har tillräckligt med pengar för att köpa virtuella traktorer att sköta sina grödor i Farmville bör tech samhället vara orolig om dessa samma människor får betalt för att utföra arbete i den verkliga världen ? Är vad som är bäst för Silicon Valley också bra för Amerika?

Å ena sidan är en blomstrande tech-sektorn en strimma av hopp för Amerika och kanske en av ett krympande antal saker att hålla landet från att glida från sin abborre som världens främsta ekonomiska stormakt. Snabbväxande företag som Facebook, Groupon och Twitter skapa jobb, attrahera utländska investeringar (se Sarah Lacy s artikel " Hur vi alla missade Web 2.0 's "Netscape Moment ") och genererar enorma mängder rikedomar för anställda och aktieägare som cirkulerar i hela ekonomin .

Dessutom har en mängd teknikföretag möjligt för människor runt om i landet för att tjäna pengar. Etsy ger folk någonstans att tjäna pengar på att sälja handgjorda varor. AirBnB låter vem som helst med ett hus eller en lägenhet för att tjäna pengar hyra ut. Och oavsett om du pratar om design samhällen som 99designs , crowdsourcing plattformar som CrowdFlower , outsourcing sajter som oDesk eller en hantverkare mat marknadsplats som Foodzie , tech-aktiverade marknadsplatser gör miljontals docka

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar