lördag 16 juli 2011

En Groupon för Solar? Solar @ Work Erbjuder Byggnader Rabatter för Going Green Tillsammans

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/U7zvr4YfQSg/:

Koncernen köper är på väg in i den kommersiella rengöra tack energi utrymme för Solar @ Work , ett program utformat av San Franciscos miljödepartementet för att göra solpaneler mer överkomliga för företagare. Företagen har tre alternativ för att skaffa solpaneler genom programmet: Inköp, leasing, och säkra ett lån. Ett federalt bidrag som täcker 30% av installationskostnaderna är också att erbjuda.

Solar @ Work hoppas att underteckna på minst 20 fastighetsägare i San Francisco-området i slutet av året, vilket kan översättas till så mycket som 2 megawatt solenergi.

Medan programmet är innovativa i att förenkla sol för kommersiella byggnader är det inte den första att utnyttja gruppen köpkraften för sol. 1Bog har en liknande modell för hem-baserade solvärmeanläggningar, och SolarMosaic ger en crowdfunding plattform för att solenergi till samhällstjänst byggnader som skolor och kyrkor.

Gruppen köper modellen kan rabatt panelerna med 10-15% och minska kostnaderna för administrativa avgifter med så mycket som 75%. Det låter inte som ett stjäla genom att köpa konsumentgrupp normer, men med tanke på prislapp på solpaneler, kan det lägga till upp till betydande besparingar. Staden säger de höga initiala kostnaden för solenergi är det främsta hindret för inträde i sol för de flesta kommersiella fastighetsägare.

San Mateo är SolarCity vann budet att ge paneler och deltagande företag förväntas betala mindre för sol än vad de betalar för el från nätet. För närvarande kommersiella byggnader färre än fyra våningar är berättigade att delta i programmet. Om piloten lyckas, skulle det kunna utökas till andra delar av landet, eller till och med globalt.

Foto från Living off grid



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar