lördag 16 juli 2011

Trimit Sammanfattar E-post, blogginlägg, och mer med att skaka din iPhone

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/XE3kWwN6FNA/:

Uppmärksamhet spännvidd är korta i dessa dagar, och vissa kanske till och med säga att webben inte hjälper detta fenomen. Oavsett, tid är pengar, och människor är ständigt ute efter mer användbart sätt att maximera vilken tid de har. Många har liten tolerans (eller tid) för lång-form digitalt innehåll, och vi ser spridningen av "tl; dr" (för länge, har inte läst) mentalitet som sveper Internet nationen. Och, för dem beroende av Twitter, innehåll som kommer i 140 tecken bitar är normen, om inte det bästa sättet att uttrycka något stenografi. (Annat än emoticons, förstås.)

Skriv in Trimit tidsbesparing. Trimit är en 0,99 cent app för iOS som tillåter dig att kondensera innehållet till 1.000, 500 eller 140-tecken sammanfattningar. I huvudsak är Trimit en text auto sammanfattare utformade för att passa alla de saker du läser på en mobil enhet till koncisa beskrivningar och dela dem över SMS, e-post, Facebook, Twitter i txt form -. Allt med ett par klick.

Och detta är ganska tjusig funktion: Trimit kan sammanfatta din text genom att skaka telefonen - precis motsatsen till mobila boggle. Kommer inte längre att dina vänner har att skanna igenom din ordrik Facebook-statusuppdateringar om din katt, bara att skaka telefonen för att kondensera alla dessa känslor till 140 tecken. Tydligen Apple gillar idén också, eftersom det bara visas Trimit i App Store och nämnde det på Twitter .

Idag är Trimit tillkännager också en bookmarklet för webben, (som för närvarande är i beta och kommer att finnas tillgänglig för nedladdning inom en vecka) så att du kan få alla fördelarna med programmet på din webbläsare också. För både webb och mobil, kan texten vara direkt importeras från URL direkt från App använda Trimit HTML sås parsing hemlighet.

Den bookmarklet har många av samma dela funktioner som mobil, inklusive Twitter, Facebook, LinkedIn, samt URL dela med en kortare sammanfattning till Delicious, Digg, Stumbleupon, Reddit och mycket mer. Du kan skriva ut och spara som en. Txt-fil, synkronisera med datorn, och filer importera från andra enheter för att få på den summarizin ".

Trimit grundare Nick D'Aloisio, en 15-årig australiensiska transplanteras till London, sade att han, liksom jag, ibland kan vara lite av en waffler, som är där inspirationen till Trimit kommer ifrån. Och nu, genom sitt lags app och bookmarklet, han föra pithiness till artiklar och bloggar, till e-post, text och Tweet sammansättning, och till överföring av skrivbordet dokument till mobilen. (Trimit skulle ha varit en stor hjälp för dessa stackars själar som var tvungen att läsa min avhandling på universitetet.)

I en anda av texten sammanfatta skulle jag klippa bort det här. Men läsare kan vara nyfiken på hur den automatiska sammanfattningen fungerar och för detta ändamål, oavsett om det fungerar bra eller inte. D'Aloisio var villig att dela med sig av saften bakom app, så här är en titt. Om du är ett ord tönt som jag, kanske du tycker om just detta.

Algoritmen använder en process av "utvinning" för att skapa en sammanfattning av texten till en av de tre specificerade längder. Utan att helt avslöja det hemliga sås, skannar algoritmen texten med hjälp av en exakt nyckelordssökning för att hitta framstående ämnen inom dess innehåll. Det bortser från allmänna ord och fyllmedel, som artiklar och länka ord ("men", "och", "när") och ger ord och fraser som är signaler av betydelse, såsom tid och / eller satsadverbial plats (den var är och när är, som "i Kalifornien", till exempel) större vikt.

Trimit använder också vad som kallas "verb som följer", som möjliggör särskilt verb i olika konjugationer att fortfarande räknas som algoritm, som "tala" kontra "talade" till exempel. Detta säkerställer att tidigare konjugationer förbli och inte på något sätt titta in i framtiden. Algoritmen räknar förekomsten av nyckelfraser samt, med hänsyn redovis

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar