lördag 16 juli 2011

Sugen på ... Stjäl inte denna bok (TCTV)

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/_yUf2Iabxvk/:

"Stjäl denna bok", skrev Abbie Hoffman 1970. Så, idag, varför skulle vi betala för våra böcker - särskilt i en digital tidsålder där intellektuell stöld är både allestädes närvarande och ganska riskfritt?

Enligt Gary Shteyngart, den bästsäljande författare av romaner som "Super Sad True Love Story" och "Absurdistan", betala för sina böcker innebär att han inte behöver arbeta på en bensinstation eller en bilfirma. När vi betalar för en av hans böcker, förklarade Shteyngart när vi pratade tidigare i veckan, det "tillåter mig att producera mer arbete." Att köpa en bok, hävdar han, är en investering i kreativitet.

Och kreativitet - verklig kreativitet - kan vara en premie idag - åtminstone enligt Shteyngart. När han menar, kan Internet vara dödar våra excentricitet och förvandla oss alla till 140 tecken konformister. Således, i dagens nätverksanslutna ålder, säger han, det finns ett akut behov av skribenter som kan fånga vår uppmärksamhet och drar oss bort från att sända våra tråkiga själva på Facebook och Twitter.

Detta är den andra i en tvådelad intervju med Shteyngart. Igår, förklarade han varför, inom en inte alltför avlägsen framtid kommer alla att veta allt om alla.

Stjäl inte denna bok

Hur får man till William Gibson mark

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar