lördag 16 juli 2011

Zing! Larry Page ropar "konkurrenter" (aka facebook) För brist på social Data Portabilitet

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/9hs231VC5Lk/:

I slutet av gårdagens Googles vinst kallar gjorde VD Larry Page en mycket intressant kommentar om uppgifterna portabilitet, Google + och konkurrenter (aka facebook). I samtalet, frågade en analytiker sidan Vad de främsta skälen är att byta från existerande sociala plattformar till Google + eller om bolaget ser en framtid där människor kan vara en del av flera sociala nätverk och plattformar (parafraserade, på 57 minuter märke samtalet).

Sidan svarade med detta uttalande på Google + och kostnader switch: Vi är verkligen glada över om Google + att förbättra den övergripande sociala erfarenheter och göra det mer som hur du skulle dela i verkliga livet. Det är annorlunda än vad som finns där ute nu. Vi får strålande recensioner för det. Folk gillar verkligen att kunna dela med mer diskret grupper på ett enkelt mer intuitivt sätt. Det finns en hel del magi inbyggd i den produkt som orsakar det ... Google som ett företag tror på användarna äger sina egna data och att lätt kunna flytta ut från Google. Några av våra konkurrenter tror inte på det. Vi tror att användarna så småningom kommer att flytta till tjänster som är i deras intresse och det fungerar riktigt bra för dem.

Det är uppenbart att sidan hänvisar till Facebook i sitt uttalande ovan, som notoriskt varit uber-skyddande (gränsar restriktiv) runt exportera data från sitt nätverk till kunder som Gmail. Och för en tid nu, har data bärbarhet varit en uppvärmd kamp mellan Google och Facebook.

Facebook blockerade nyligen ett antal kontakt-export verktyg som syftar till att ta data ur det sociala nätverket för att importera till andra tjänster (t.ex. Google +). Och hur kan vi glömma den ökända Facebook-Google och tillbaka över att dela kontakter.

Förra året började Google blockerar Facebook API-åtkomst för att ladda ner Google-kontakter. Facebook hackade sig runt det , och Google därefter ett uttalande att de var "besvikna" . Facebook Platform ingenjören Mike Vernal svarade sedan i kommentarerna i ett av våra blogginlägg om SLAP kampen, försvarar Facebooks policy och kallar det "konsekvent". Kort därefter ett nytt krom förlängning var att få dig att skrapa din Facebook kontaktuppgifter till Gmail blockerat Google .

Den centrala delen i allt detta är ömsesidighet , Google anser att eftersom de är som ger möjlighet att exportera Gmail kontaktuppgifter till Facebook, Facebook bör göra det möjligt Gmail-användare att göra detsamma. Och de gör det inte.

Med Google +, är sökandet jätte erbjuda en uppgifter frigörelse produkt som heter Google Sent på kvällen , som ger dig möjlighet att ladda ner alla din profil data, ström, bilder från Picassa, Buzz data, Cirklar och Kontakter. Du kan ladda ner den och göra vad du vill med dina data.

Facebook kan du också ladda ner en zip-fil av dina bilder, listor vän, meddelanden och inlägg väggen, men det är inte i ett format third PA

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar