söndag 24 juli 2011

Chatroulette + Google-platser = PlusRoulette

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/IdlNwzfkUDQ/:

En del av Googles nya sociala plattformen Google + innehåller en grupp funktion videochatt som kallas Google-platser, vilket är bra för gruppen videochatt och delning. Som min kollega MG Siegler skrev i sin första granskning av Google +, försöker Google-platser för att lösa sociala problem videochatt genom att göra det enkelt för dig att låta andra veta att du är intresserad av chattar. Du kan dela en bit av innehåll, som ett YouTube-klipp, och alla i Hangout kan titta på det tillsammans och samtidigt prata om det.

Funktionen är utformad för att skapa gruppchattar (upp till tio personer) inom cirklar på Google +. Naturligtvis var det bara en tidsfråga innan någon försökte lägga till en Chatroulette typ av slumpmässig funktionalitet till videochatt tjänsten. PlusRoulette har lanserat som ett sätt att skapa en offentlig Google + tillhåll som alla kan delta. Du skapar helt enkelt ett tillhåll, och lista webbadressen på PlusRoulette. Om du letar efter ett redan offentligt tillhåll kommer PlusRoulette listan tillgänglig ställena.

GPHangouts ger också en liknande funktion genom att lista alla offentliga Google +-platser, men man måste skapa tillhåll på Google + separat, lägg sedan till URL: en för Hangout till GPHangouts. Med PlusRoulette kan du skapa faktiskt en Google + tillhåll via webbplatsens gränssnitt.

Eftersom ditt namn är ansluten till din Google + konto, sotig Chatroulette problemet är förhoppningsvis undvikas.

Låt slumpmässiga videochattar på-platser börja!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar