söndag 24 juli 2011

Den Winklevosses Vs. Silicon Valley

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/V3dkr7d_xZE/:

Den Winklevoss tvillingarna hade sin ursprungliga målet mot Facebook avfärdas igår, vilket tech media att skriva en massa "Den Winklevosses" Case Against Facebook är över men vänta egentligen är det inte "rubriker. Den sjuåriga kamp är verkligen inte över, eftersom Winklevosses avsikt att lämna in en motion i enlighet med artikel 60b , som påstår att Facebook undanhållit bevis under den första rättegången som kunde ha använts i avveckling, bevis som skulle öka värdet av Winklevoss Facebook aktier till runt $ 200 miljoner (vilket är ungefär $ 200 miljoner euro mer än jag, eller kanske någon av er har).

Denna nyhet kommer strax efter att förre Harvard vd Larry Summers kallas tvillingarna "rövhål" på Fortune Brainstorm tech konferensen i Aspen, som svar på en fråga om sanningshalten i en scen i "det sociala nätverket."

"En av de saker man lär sig som ett kollegium president är att om en grundutbildning är klädd i slips och kavaj på torsdag eftermiddag klockan tre, finns det två möjligheter. En är att de letar efter ett jobb och ha en intervju, den andra är att de är en skitstövel. Det var det senare fallet "

Tvillingarna svarade att Summers kommentarer genom att skriva ett officiellt utseende brev till den nuvarande presidenten i Harvard, fördöma Summers agerande, vilket bara förstärkte "skitstövel" karakterisering för många.

Eftersom vada genom högar av kanslisvenska är inte något som jag (eller du) kan spendera mesta av min tid att göra, på gott och ont, jag förstår inte alla detaljer i fallet. Men tack vare "The Social Network" och förenkling motor som är populär kultur, är berättelsen om den Winklevoss tvillingarna kontra Mark Zuckerberg inte om kampen om detaljer i ett avtalsbrott i de flesta människors sinnen, det handlar om slaget vid två arketyper, och de två parterna har kommit att symbolisera de två sidorna av "utförande" (Zuckerberg) kontra "idéer" (de Winklevosses) debatt.

Varje entreprenör värt Ramen kommer att säga att idéer är en dime ett dussin, "Startup idéer är inte miljoner dollar idéer", skrev Y Combinator grundaren Paul Graham "och här är ett experiment du kan försöka bevisa det: bara försöka sälja en. "

Larry Summers 'kommentar om Winklevosses är skitstövlar därför att de bar kostymer till ett möte vädjar direkt till Silicon Valley myten om ett gäng snubbe bär tröjor och TEVAs dricka Mountain Dew i ett hus i Palo Alto medan de förbigående bygga nästa miljarder dollar företaget . Jag satsar på att är ingen tillfällighet; Summers har långsamt gjort inbrytningar i Silicon Valley, är i styrelsen för Square och är en rådgivare på Andreessen Horowitz . Dessutom Summers faktiskt träffade Marc Andreessen (som är i styrelsen för Facebook) genom hans skyddsling, Facebook COO Sheryl Sandberg.

Sorkin mästerliga "Om ni var uppfinnare av Facebook, skulle du ha uppfunnit Facebook," linje ganska mycket sammanfattar den kollektiva etos en industri som har sett Friendster ersättas av Myspace ersättas med Facebook och upplevt "RIP Good Times" till endast se mer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar