söndag 24 juli 2011

Chockad av News Corp Uppenbarelser Phone Hacking? Snälla. [TCTV]

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/uXCSUywZ9Ys/:

Rick: "Hur kan du stänga mig? På vilka grunder? "
Kapten Renault: "Jag är chockad - chockad! - Att finna att spel är på gång här inne! "
Croupier: ". Din vinst, sir"
Kapten Renault: "Åh, tack så mycket."

Man måste sörja en sådan kollektiv förlust av oskuld. Den oskuld av det brittiska parlamentet frågesporten tårögd News Corp chefer över avslöjandena som telefon hacking användes i jakten på tabloid skopor. Oskuld samma chefer som var " chockad, bestört och skäms "på de medel som används av deras personal att hålla leverera förstasidan guld. Oskuld ledande Metropolitan Poliser på lärande som underbetald kollegor rutinmässigt sålde information till tabloid reportrar.

Och framför allt oskuld den stora brittiska allmänheten - samma person efter böcker som Evelyn Waugh roman " Scoop "i en 1938 bästsäljare, och gjorde samma sak till Piers Morgan The Insider: The Private Diaries av en skandalös årtionde två generationer senare. Hur chockade - chockad! - De är alla lära sig att tabloid journalister, i hjärtat, scumbags.

Amerika är också chockad av uppenbarelserna - och med bara lite mer motivering. USA-journalister har trend mot högre moral än sina motsvarigheter Fleet Street, men bara under de senaste åren - som Paul Collins förklarar i denna fascinerande stycke för Slate.

Verkligen, läs alla som någonsin plockat upp en Murdoch tidning, en bok om Fleet Street eller skrattade åt någon av de otaliga film karaktärer baseras på News Corp befattningshavare (Elliot Carver i Tomorrow Never Dies är en perfekt och representativt exempel) har be sig själva om de är riktigt chockad eller ens förvånad, av avslöjanden om oegentligheter inom företaget eller om detta är bara en mycket bekväm möjlighet att få till stånd en undergång av en man att nästan alla i allmänhetens ögon har en anledning att hata.

I det här veckas Årets avsnitt av Varför är detta nyheter vi ställer just den frågan, med Paul erbjuder en anda försvar för den mest hatade mannen i media, och Sarah undrar om en sådan blasé attityd till korruption och kriminalitet betyder att han är på Murdoch lönelistan också. Vid ett tillfälle i showen (som var tejpade igår), föreslår Paul att det bara är en tidsfråga innan icke-Murdochs tidningar anklagas för telefon dataintrång - och värre. Och vad är det här i dagens oberoende?

" Hacking var endemiskt på "Mirror", säger före detta reporter "

Chockad!

Video nedan ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar