söndag 24 juli 2011

Med en ny känsla av mening, Stänger Googles Börsvärde I på $ 200 miljarder

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/N3BNoJwFpKM/:

Google-aktien har nått sin högsta värde under de senaste sex månaderna, handel så högt som $ 619,50 dela På fredag ​​sätter sök jätte bara blyg av en $ 200.000.000.000 börsvärde. Faktum är att slutna Googles lager $ 618,23 på fredagen, vilket ger företaget en $ 199,23 börsvärde. Sista gången Google handlas över $ 600 var i första veckan i mars. Naturligtvis på den tiden hade företaget en annan VD (nu ordförande Eric Schmidt), och inga meningsfulla sociala produkter på marknaden.

Även om Google-aktien sköt i höjden tidigare i år, i april företaget, enligt den nya regim Larry Page, redovisade något lägre än förväntat resultat, och bolagets aktiekurs föll till 519 per aktie.

Som vi vet tog Sida över, omorganiseras och skakade upp verksamheten på företaget. Han döptes Googles kärnverksamhet, sökandet grupp, "kunskapsekonomin gruppen." Och vid den tidpunkten, Sida decided anställdas bonusar skulle vara bundna till framgång för företagets snart kommer att lanseras sociala produkt.

Googles aktier fortsatte att glida neråt i maj och juni och föll kraftigt i slutet av juni, då det framkom att FTC förberedde en stor antitrustundersökning i Googles "core sökannonsering verksamhet." Den 24 juni, dagen nyheterna bröt, Googles lagervärde sjönk till en sex månaders lägsta på $ 474,88.

Naturligtvis dagar senare Google lanserade Google + , företagets mest ambitiösa sociala produkten ännu. I veckan efter lanseringen av Google +, investerare lagt $ 20000000000 Googles börsvärde. Det i kombination med den allmänna styrkan i marknaden och hälsa Google som företag drivs stocken uppåt i juli.

Förra veckan Google blåste förbi analytikernas förväntningar , tjänar ett rekord $ 9030000000 i kvartalet. Och sidan visade att Google + har uppåt tio miljoner medlemmar (i tre veckor) att dela och ta emot en miljard poster per dag, vilket var imponerande milstolpar för spirande sociala nätverk. Sidan var allmänt optimistisk i samtalet och förklarade att den nya ledningsstrukturen han genomfört är "arbetar tillsammans sagolikt" och hjälpa hela Googles målet att "dela på webben som att dela i verkliga livet."

Och gatan svarade. Följande dag efter att Google redovisade resultat, sköt Googles aktiekurs upp till $ 597,62 från 528,94 $ föregående kväll.

Sedan dess har Google-aktien har klättrat uppåt. Eftersom Google + hit 20 miljoner användare, analytiker är nu optimistiska för Googles sociala planer. Som Wall Street Journal rapporterade i förra veckan, är Barclays Capital eget forskare berättar investerare som "gett positiva inledande dragning från användare tror vi Google nu är bättre positionerad för att konkurrera och integrera sociala ledtrådar i sina produkter än tidigare, vilket kan driva en ökad relevans i sökandet framöver. "

Som jag nämnde ovan, det finns andra faktorer som bidrar till Googles stiga i lager värde, inklusive den allmänna hälsan hos Google som företag samt den nuvarande styrkan i marknaden. Men det är intressant att ta

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar