söndag 24 juli 2011

Lego cased Computer Crunches effektivt för en god sak

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/VKWfc64wjjA/:

För många människor, byggnad med Legos väcker minnen. För Mike Schropp , är minnena fortfarande byggs. Schropp älskar Legos, ofta införliva dem i teknik. För hans senaste projekt, byggt Schropp en 12-core dator instoppad i en specialtillverkad fall han konstruerade med cirka 2.000 svarta Lego tegelstenar. Den färdiga produkten är inte bara häftigt ut, men också energieffektiva.

Schropp var intresserad av att bygga en maskin som kunde bidra med några av sina datorkraft till en Community Grid, hjälpa kritan data för att lösa medicinska utmaningar. Han avsåg ursprungligen att bygga en maskin från början, men tänkte lägga till ett fjärde dator till sitt hem verkade överdriven.

Istället utmanade Schropp sig för att optimera och påskynda hans nuvarande inställningar genom att kombinera det bästa av sina maskiner i en super låda. Han hoppades att spendera mer än $ 2000 på delar och att bygga en maskin som kunde framställa 100.000 "poäng" per dag mot World Community Grid . Eftersom maskinen var avsedd att kritan dygnet runt, var energieffektivisering av särskild betydelse i designprocessen.

Med hjälp av hans samling av Lego tegelstenar vände Schropp tre datorer till en. Den färdiga produkten innehåller en trio av processorer, kylare, moderkort, SSDs, DDR3-minne och åtta fläktar. Enheten kan köras på enbart ett nätaggregat som Schropp modifierad för att driva alla tre systemen. Schropp utformade Lego fallet för att möjliggöra så mycket luftflöde som möjligt mellan processorer och moderkort.

Genom det nya, gigantiska box bidrar Schropp s "folding gård" för att humanitära och medicinska forskning som använder mindre ström än summan av tre lådor som körs oberoende av varandra.

De tre-i-ett-låda förbrukar cirka 670 watt till kritan ca 135 tusen poäng per dag, jämfört med bara en av Schropp gamla arbetsstationer datorer, som används för 350 watt till kritan nära 10.000 poäng per dag. Ändå är strömförsörjningen är större än vad systemet behöver, i väntan på att lägga till en annan nivå i framtiden.

Foton via Mike Schropp s Totalt Geekdom


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar