söndag 10 juli 2011

Europeiska rymdorganisationen skapar miljard pixel kamera, kallar henne GAIA

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/10/european-space-agency-creates-one-billion-pixel-camera-calls-he/:
När vi hör namnet Gaia, vårt minne zoomar automatiskt tillbaka till Whoopi Goldberg-tonande Moder Jord från Captain Planet. Detta är inte att Gaia, men det har att göra med planeter. Tillbaka vid millennieskiftet, den europeiska rymdorganisationen fram ett ambitiöst uppdrag att kartlägga en miljard stjärnor i vår galax Vintergatan - i 3D (infoga Joey Lawrence "whoa!"). För att göra detta, värvade den brittiska E2V Technologies och byggde en enorm digital kamera består av 106 tätt-fit kopplade ladda enheter - den största någonsin för ett rymdprogram. Dessa kreditkort-formad, människohår-tjocka skivor av kiselkarbid beter sig som små galaktiska ögon, var att lagra inkommande ljus som en enda pixel. Inte tillräckligt imponerad? Sedan överväga detta: stjärn cam är så allseende, "det kunde mäta miniatyrer av en person på månen" - från jorden. Ja. Sätt till lansering på den Soyuz-Fregat någon gång i år kommer den himmelska lantmätaren göra sin femåriga hem i jorden-sö L2 Lagrange punkt, strålande dess outerspace upptäckter på radio rätter i Spanien och Australien - och ibland kikade i din grannes fönster.

Europeiska rymdorganisationen skapar miljard pixel kamera, kallar henne GAIA ursprungligen visades på Engadget på Sun, 10 Jul 2011 15:28:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Slashdot | källa Europeiska rymdorganisationen | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar