söndag 10 juli 2011

Sätt Coin: ögonprotes digital kamera (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/10/insert-coin-prosthetic-eye-digital-camera-video/:
I Sätt Coin, tittar vi på en spännande ny teknik projekt som kräver finansiering innan den kan slå produktion. Om du vill slå upp ett projekt, vänligen skicka oss ett tips med "Insert Coin" i ämnesraden.


Ingen med binokulärseendet skulle överväga att ersätta en fungerande naturliga ögat med en digitalkamera . Men Tanya Vlach vision är lupp, efter att ha förlorat sitt ena öga i en bilolycka. En matchande ögonprotes ger San Francisco infödda ett normalt utseende, men det är inte kan ge visioner - i sin nuvarande form, åtminstone. Vlach vände sig till kicken för donationer som skulle tillåta henne att installera en unik, vattenfast i-ögat kamera, teoretiskt kan överföra 720p HD-video trådlöst till en mobil app, och zoomning och ta stillbilder med en blink-aktiverade sensorn. Har också på önskelistan: ansiktsigenkänning, en dilating elev som ändras beroende på ljus, infrarött / UV fånga, och geotaggning , bara för att nämna några.

Den inbäddade Kameran naturligtvis inte kan ersätta en naturlig ögat, men det verkligen ger mer liv åt en annars värdelös kosmetisk skal. Vlach behöver höja $ 15.000 i augusti 3rd i syfte att uppnå sin finansiering mål och beställa en ingenjör att utforma den nya optik. Donationer på mindre än $ 5000 kommer att belönas med en mängd små-biljett objekt, medan ett löfte större än det belopp kommer netto givaren sin egen "kamera souvenir öga" - vad nu det betyder. Du kan hoppa förbi paus för en video förklaring från Tanya, som kan mycket väl vara på väg att bli den första människan att använda en digital pseudo-Bionic ögat.

Fortsätt läsa in Coin: ögonprotes digital kamera (video)

Sätt Coin: ögonprotes digital kamera (video) ursprungligen visades på Engadget på Sun, 10 Jul 2011 00:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa Kicken | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar