söndag 10 juli 2011

Trots att Google + konkurrens, fortsätter Disco, Googles dämpade Meddelanden App, för att förbättra

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/CYDMP7xczuA/:

Det har gått över tre månader sedan vi först bröt nyheten om förekomsten av Disco , gjorde den grupp messaging app från Slide laget i Google. Google vägrar fortfarande att prata om det. Men arbetet fortsätter ändå. Idag ger version 3 av app - och App börjar bli riktigt bra.

Bara lite över en månad efter Disco har uppdaterats till version 2.0 med Push Notifications, ger dagens uppdatera en rad viktiga nya funktioner. Den största är fotodelning, en funktion som nu är ett måste för alla grupp messaging program. Nytt är också 1-till-1 chatt kapacitet. Men det viktigaste tillsatser kan de saker Slide / Google försöker göra för att skilja Disco från resten av flocken. Nämligen har de bakas i Twitter och Yelp integration.

Ja, kan det verka lite konstigt för en app inbyggd i Google att förlita sig på två rivaler, men funktionerna är intressanta. Hjälp av den nya "Star"-kommandon kan du välja att följa eventuella Twitter foder inom en Disco grupp och se alla uppdateringar från det kontot inom app. Du kan också ringa upp Yelp rekommendationer och kommentarer direkt från App med den nya funktionen. Slutligen kan du också skapa en omröstning för alla i gruppen med Star alternativen.

Disco kommer också med en fin liten bonus. Om vänner inte ännu använder Disco kan du interagera fortfarande med dem via SMS inom app. Och om programmet tillåter dig att göra detta med upp till fem vänner helt gratis (även om jag antar att de fortfarande kan få ut för att ta emot texten).

Även om Google fortfarande inte kommer att prata om Disco, kanske är det perfekt att bara låta det laget göra sin egen grej. Klart, de är iteration snabbt minus alla tillsynen de kan normalt får som en vanlig grupp inom Google. På bara några månader har Slide laget tog Disco från ytterligare en grupp messaging-klient, till en riktigt bra en.

Samtidigt är teamet arbetar även på andra program, som Pool Party, en gruppbild dela app . Jag har spelat runt med den för den senaste veckan, och det är också ganska solid. Om bilden laget kombinerade de två, kan det bli riktigt intressant.

Visst, jag är också fortfarande intresserad av att se hur dessa Skjut apps göra i ansiktet av Google +, som erbjuder mycket av samma grundläggande funktionalitet. Google + för Android har varit ute i över en vecka nu, och det inkluderar Huddle grupp-messaging app. G + iPhone-app kvar i granskning, men bör vara ute inom kort - min gissning skulle vara nästa vecka.

Du kan hitta Disco i App Store här eller i Android Market här .


<

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar