söndag 10 juli 2011

Hotwire för kirurgi

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/EpiG8DnFZ_s/:

Redaktörens anmärkning: Detta gäst post skrevs av Dave Chase, VD för Avado.com , en hälso-teknikföretag som var en TechCrunch Störa finalist . Tidigare var han managementkonsult på Accenture sjukvårdspraxis och var grundaren av Microsofts Health verksamhet. Du kan följa honom på Twitter @ chasedave.

Hotellet säng som är tom i kväll kan aldrig säljas igen. Den insikten ledde Hotwire att skapa ett störande modell som har gett resenärerna bra erbjudanden på hotellrum. Det visar sig att det finns "sängar" och "sviterna" av en annan sort - Kirurgiska Suites / Sängar - som har ett liknande fenomen. Precis som bästa hotellen sällan är 100% bokade och kan tjäna ökande intäkter från annars tomma sängar, toppen kirurgiska anläggningar har en liknande dynamik. Denna insikt är vad som ledde National Kirurgi nätverk för att utveckla en nationell marknadsplats för kirurgiska ingrepp. (Upplysningar:. Nationella Kirurgi Network kan bli kund hos mitt företag, Avado.com, varför jag är så bekant med den)

Över 1,5 miljoner amerikaner reser utomlands varje år för medicinska procedurer i vad som kallas medicinsk turism . Tjänster normalt eftersträvas med medicinska turister omfattar elektiva ingrepp och komplicerade specialiserade operationer såsom hjärtkirurgi, tandkirurgi, ledplastik och kosmetiska operationer. Men praktiskt taget alla typer av hälsovård, inklusive kompletterande och alternativa behandlingar, psykiatri och konvalescenthem vård locka amerikaner genom att spara så mycket som 90% rabatt av medicinska förfaranden.

USA-baserade vårdgivare har uppmärksammat så har self-finansierade arbetsgivare och planer hälsa. Verkligheten är de flesta människor, om de får välja, hellre resa för medicinska ändamål till Tucson än Thailand för att spara tid och osäkerhet. Top kirurgisk utrustning insåg de kan vara prismässigt konkurrenskraftiga och har extra kapacitet så att de har inlett ett program för inhemsk medicinsk turism. Den biprodukt, om du följer den till logiska extrem, är skapandet av en nationell marknad för icke-akut kirurgi som historiskt har varit strikt en lokal marknad. Som USA Today nyligen rapporterade , kostnader ofta varierar i vården med 600% eller mer (Källa: förändring: hälso-och sjukvård ) för samma förfarande och samma resultat även i samma stad tala om från en till en annan.

Den ekonomiska kör dessa besparingar är enkla:

  • Mål effektiv, fokuserad anläggningar - Många studier har visat att läkare som utför förfaranden i hög volym också har de bästa resultaten. Omvänt, sjukhus gör förfaranden mindre ofta ofta är dyrare och har resultat sämre än högre volym anläggningar. Anläggningar och deras staber som är organiserad kring särskilda specialiteter (t ex hjärt-förfaranden) kan leverera vård effektivt.
  • Förenklad Betalning - Genom att utveckla omfattande fallet priser för de flesta förfaranden, kan de minska administrativa kostnader för fakturering och återbetalning. Patienter som inte längre tar emot den myriad räkningar och så kallade Förklaring av förmåner efter ett förfarande. Som NSN VD Ken Erickson säger: "Våra patienter inte längre oroa dig inte täcks och få ett brev från sjukhus och läkare efter ett förfarande ... och det är ett tackbrev!"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar