söndag 10 juli 2011

Fukushima anläggningen operatören använder moddat robot vakuum för att suga upp radioaktiva smuts (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/07/09/fukushima-plant-operator-uses-modded-robot-vacuum-to-suck-up-rad/:
För några månader sedan, tillbaka när Japan nyligen var avhaspling från den förödande jordbävningen och tsunamin, blev det uppenbart att robotarna skulle kunna hjälpa undersökning nivåer strålning i Fukushima, även om de var maktlösa att sänka dem. Nu är Tokyo Kraft Electric Co, det företag som driver den skadade kärnkraftverket, experimentera med en ad hoc-system som är utformat för att rengöra åtminstone en del av det radioaktiva smuts från reaktorerna. Det du ser i klippet nedan är en industriell kvalitet dammsugare ansluten till en Warrior, det mest tunga av iRobot mobila robotar. Tanken är att arbetarna kan styra systemet från ett säkert avstånd och låta roboten sköta smutsiga arbetet av att ta bort giftiga sand och skräp. Chef förbi paus för att se den i aktion, kamning golvet i (kusligt) tom anläggning.

Fortsätt läsa Fukushima anläggningen operatören använder moddat robot vakuum för att suga upp radioaktiva smuts (video)

Fukushima anläggningen operatören använder moddat robot vakuum för att suga upp radioaktiva smuts (video) ursprungligen visades på Engadget , lör, 9 juli 2011 23:58:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa IEEE Spectrum | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar