söndag 10 juli 2011

Hur Apple LED high-stakes Win Patent poker mot Google, Tätning Ballmer Löfte

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/vOIuYwGmtOY/:

"Det är inte som Android är gratis. Android har ett patent avgift. Du behöver att licensiera patent. "

Det var Microsofts vd Steve Ballmer i en intervju förra året med The Wall Street Journal . På den tiden var Microsoft på väg att släppa sitt första Windows Phone 7 enheter, och visste sitt bästa hopp på marknaden skulle vara att gå efter Android - samma OS som snabbt körde Windows Mobile till utrotning. Under de månader som följde, rätt eller fel, det ser ut som Microsoft är sakta men säkert tvinga Googles OEM-partners för Android att komma överens med denna hållning.

Verkligheten är den att för ett ökande antal av dessa partner nu, Android inte gratis. Det kräver inte de licensavgifter som Windows Phone gör, men det kräver ett patent avgift. En avgift som betalas till Microsoft, inte Google, märk väl.

Om Microsoft kan övertyga (eller kraft) Samsung betala denna avgift också, är det troligt ljus ut för Android som ett fritt operativsystem, som Tom Krazit riktigt påpekar på paidContent idag . Och med Microsoft och nu HP erbjuder sina egna rivaliserande mobila operativsystem som stöds av ett brett spektrum av patentskydd, kan vissa av dessa OEM-partner börjar tänka om sin fasta Android åtaganden. Åtminstone är det utan tvekan Microsofts hopp. Android som en gratis mobil OS som rivaler iOS i termer av funktionalitet är en otrolig värde förslag. Men Android som ett operativsystem som kräver att du betalar Microsoft för varje transporteras enhet är mindre.

Googles sista stora chans att rädda Android i detta avseende kan ha varit Nortel patentet väskan - 6000 + patent som omfattar mobila och trådlösa innovation. Tyvärr sökningen jätte förlorat rättigheterna till de patent i en budstrid med sina rivaler. Som ett resultat - i väntan på statliga utredningar kring antitrust konsekvenserna av allt detta - Android är fortfarande mycket sårbar. Kanske mer än någonsin.

Men historien om hur Google misslyckades med att säkra dessa patent - som många hade trott att de skulle vinna - kan vara ännu mer fascinerande.

Detta kanadensisk domstol dokument ( PDF ), offentliggörs på onsdagen och kopplade till genom Krazit i hans pjäs, detaljer exakt hur Google förlorade Nortel patent. Hela dokumentet är extremt lång, men de flesta av de goda delarna i tidigare delar - bortsett från de dokument som senare i vilket Google namn som vinnare av budgivningen genomkorsas av i förmån för "Rockstar Bidco", namnet på den konsortium bestående av Googles konkurrenter som vann.

Som alla vet sparkade Google saker genom att lägga ner den "stalking horse" bud den 4 april. Detta bud på $ 900.000.000 till att auktionen skulle äga rum, och sätta Google i förarsätet för det. Det här budet ledde många att tro att Google till slut skulle segra som vinnare av Nortel patent. I själva verket trodde många insidan av Google de skulle vinna liksom, vi berättade. Företaget ens ett blogginlägg som beskriver varför de var budgivning.

Som Kent Walker, en Google Senior Vice President och General Console, skrev i ett inlägg med rubriken " Patent en

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar