söndag 10 juli 2011

Justin.TV: The Movie

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/g_0GrQXYkdU/:


Medan historiska noggrannheten av Facebook Tipsa alla The Social Network var tvivelaktig, gjorde filmen oerhört bra i biljettkassan . Och på Golden Globe Awards och Oscarsgalan. Nu Hollywood producenter letar efter nästa stora berättelsen kring ett högteknologiskt företag. Nästa upp- Justin.TV.

LA-baserade produktionsbolaget Riche Productions har köpt rättigheterna till berättelsen bakom utvecklingen och grundandet av live-video streaming start Justin.TV. För bakgrund, var det start grundades av Justin Kan, Michael Seibel, Kyle Vogt och Emmett skjuvning, som alla var kompisar från college (Vogt gick till MIT, de andra examen från Yale).

Före start Justin.TV Kan och skjuvning grundade en online-kalender program Kiko, och även fått finansiering från Y Combinator. Tyvärr produkten misslyckades och paret sålde verksamheten på eBay för runt $ 250.000.

Justin.TV fick sin början redan 2007 när Kan livecasted sitt liv med en kamera kopplad till en ryggsäck som var lastad med batterier och modem, så att tusentals tittare varje hans rörelse. Det var i grunden i början av live stream eran. Även Today Show uppmärksammade Kan s stunt.

Flash framåt fyra åren har Y Combinator-stödda företaget blivit en av de mest populära live streaming-plattformar på nätet. Och Justin.TV har gett upphov till ett fåtal företag, bland annat en Instagram för video , Socialcam och en live-streamad spelportal. Du kan titta på våra TC Cribs funktionen på Justin.TV: s kontor här.

Så varför gjorde Riche Productions, som har producerat Starsky och Hutch, familjefar, Wars Bride, och många andra storfilmer, väljer att köpa rättigheterna till berättelsen om Justin.TV ut av de tusentals andra framgångsrika tech startups som har lanserats av college barn? Peter Riche berättar i en exklusiv intervju att jämfört med några av de tidigare filmer som har profilerat tech startup (dvs. Social Network), ville han hitta en berättelse där framgång i den entreprenöriella Tech World har bidragit till grundare vänskap närmare (i motsats till att sporra stämningar).

Det är sant, trots komplikationer grunda en start, och hantera alla de utmaningar som nystartade företagen möter på den tekniska utrymmet, Kan, Seibel, Vogt och skjuvning alla fortfarande nära vänner. Och alla är fortfarande aktivt en del av företaget och deltar i dess dagliga arbetet och utveckling.

Riche säger att han fortfarande inte säker på vad som kommer att vara meningsfullt för Justin.TV i termer av form av en pjäs, och hans företag bedömer om en film eller ett TV-show vettigt.

Även om det är imponerande att Justin.TV killar har kunnat växa deras vänskap trots att den berg-och dalbana för att skapa och upprätthålla en start, måste jag undra om det skulle göra en film som skulle ha samma dragningskraft som det sociala nätverket. Jag är ingen filmare och manusförfattare, utan dramatik och konflikter verkar viktiga för att utveckla ett kvalitets-, dimensionell film.

Som min kollega Alexia Tsotsis skrev i sin första granskning av The Socia

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar