måndag 8 augusti 2011

Apple lägger 999 $ 21,5-tums iMac till sitt pedagogiska utbud

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/3vN5AsVkPZk/apple-adds-999-215-inch-imac-to-its-educational-offerings.ars:

Den billigaste iMac finns på Apples onlinebutik är för närvarande en 21,5-tums version med en 2,5 GHz Quad-Core Intel Core i5-processor för 1199 $, men om du köper för en läroanstalt, är Apple erbjuder nu en något annorlunda affär. Bolaget lagt upp information om en "utbildning-bara" version av iMac på måndag morgon-maskinen fortfarande har en 21,5-tums skärm, men det säljer för $ 999 och kommer med en 3.1GHz Dual-Core Intel Core i3-processor.

Föga förvånande är utbildningen endast iMac inte tillgängliga för vanliga köpare via Apple Store, så att inte få din förhoppningar upp om att rädda ett par hundra dollar bara ännu. Auktoriserad pedagogiska köpare kan dock få maskinen med upp till 8GB RAM om de konfigurera via Apple Store på webben (det kommer med 2 GB som standard), en 250GB hårddisk, AMD Radeon HD 6750M grafik, FaceTime HD, Mini DisplayPort ( ingen Thunderbolt, verkar det som), och Lion förinstallerat.

Som påpekats av MacRumors , ansluter sig till $ 999 iMac en $ 899-versionen, också begränsad till läroanstalter, som kommer med en 20-tums skärm, antingen en 2,0 GHz eller 2,26 GHz Intel Core 2 Duo-processor och antingen Snow Leopard eller Leopard förinstallerat. Det är troligt att Apple håller detta ett runt för skolor som behöver nya datorer men inte har möjlighet att uppgradera till Lion ännu, även om vi inte skulle bli förvånade över att se detta en försvinner från alternativ så småningom. Och för studenter som köper för sig själva, Apple erbjuder de nämnda 2,5 GHz Core i5 iMac för $ 1149 - $ 50 rabatt på ordinarie pris.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar