måndag 8 augusti 2011

Khosla, Greylock, Andreessen Horowitz lägga $ 16,5 I Enterprise Cloud App Management start okta

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/cIgdQbnNQtg/:
okta

Enterprise moln app förvaltningsbolag okta har upp $ 16,5 miljoner B-finansiering från Greylock Partners, Khosla Ventures, Andreessen Horowitz och dammluckan. Detta innebär att bolagets totala finansiering till $ 28 miljoner.

Okta är ett moln application management service. Okta s plattform ger företag möjlighet att ha kontroll över sina användare, program och data både i molnet och bakom brandväggen. Den start grundades av Todd McKinnon , fd vice VD för ingenjörsteknik av de mest framgångsrika moln-baserade företaget to-date, Salesforce.

Som McKinnon berättar är okta utgör en plattform för företag att hantera företagets IT. Han förklarar att traditionell säkerhet och plattformar ledningen inte kommer att arbeta med molnet. När du flyttar till molnet, IT-administratörer står inför utmaningen att säkra och kontrollera användare och tillgång, förenkla antagandet och skalning av dessa program och samtidigt se till att verksamheten är att optimera sina applikationer i molnet.

Företag som använder cloud-baserade applikationer som Salesforce och Google Apps behöver en identitet och katalogtjänst i molnet som en plats där de kan lagra användarprofiler och mer. Okta ger IT-chefer förmåga att upprätthålla en central katalog och kopiera detta till alla moln applikationer.

Företaget lanserade produkten för allmänheten i Janaury. McKinnon säger att han först trodde kunder skulle vara små till medelstora företag, men har nyligen sett ett upptag i stora företag med okta. Företag som använder okta inkluderar Enterasys Networks, Pandora, TDWilliamson, AMAG Läkemedel och andra. Företaget säger att användning av okta on-demand-tjänst har ramped upp dramatiskt till makten över 1 miljon autentiseringar per månad.

Och McKinnon föreställer sig ett större imperium moln IT-styrningstjänster att "ge företag att undanröja hinder molnet antas."

Ben Horowitz, som ledde företagets Serie A omgång , har sagt till okta: okta s första produkt syftar till att lösa problemet Cloud identitet. Jag gillar problem, eftersom det är allvarligt annorlunda i molnet än det är på plats och för nya företag, lika olika bra. Han belivees att marknaden chansen är enorm "eftersom molnet identitet marknaden kommer sannolikt att bli molnet ledningen marknaden . Med tanke på att de nuvarande sammanlagda marknader är mellan $ 10B och $ 20B (beroende på vad man räknar), kommer den marknadsrisk vara mycket stor. "

De nya medlen kommer att användas för försäljning och marknadsföring, samt ramp upp distribution. Som en del av transaktionen kommer David Weiden av Khosla Ventures blir en styrelse rådgivare och Aneel Bhusri, grundare och co-VD för Arbetsdag, kommer att gå med okta styrelsen.



Företag:
Okta
Hemsida:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar