måndag 8 augusti 2011

Hjälp Det här Entreprenör välja mellan Harvard och hans Startups (rösta här)

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/m4PT3_bCnqc/:
Screen shot 2011-08-08 at 4.44.57 AM

Ibland, när man står inför ett viktigt beslut, att vända ett mynt låt chans att avgöra resultatet bara inte göra. Istället, när livet tar oss till ett vägskäl, där två vägar skiljer sig åt och båda verkar lika gångbar, vi oftast vänder sig till familj, vänner och betrodda rådgivare som hjälper oss att inse fakta och göra det bästa valet. Eller lite mer nonchalant av oss kanske väljer att "Magic 8-ball" strategi. Visst, det är bara lämpligt att, i den digitala tidsåldern där vi har Facebook väggar, Twitter bäckar och webbplatser polling kan viktiga livet beslut nu tar hänsyn till vår sociala graf - eller göras genom några snabba nätet crowdsourcing.

Den senare metoden är den Mike Moradian tar i fråga om en mycket svår beslut han nu står inför. Moradian blev antagen till Harvard Business School i december, vilket gör honom betydligt bättre än många blivande forskarutbildning entreprenörer och företagare. Harvards Business School är genomgående legat i topp 5 i nästan varje publikation som spårar en sådan ranking, har en griffeltavla av noterbara alumner, och är en fjäder i hatten för någon återupptas.

Å andra sidan, Moradian är grundare av CampusBuddy och CollegeBudget , som båda har vi täcktflera tillfällen , däribland helt nyligen genom lanseringen av den senare .

CampusBuddy , som erbjuder studenter en social plattform där de kan även komma officiell klass register och visa heltäckande recensioner om professorer, klasser, avdelningar och campus, påståenden som för närvarande över 200K per månad aktiva användare, med över 1,5 miljoner totalt, och start intäkter har fyrdubblats under det senaste året. Och med den enorma popularitet grupp att köpa och dagliga erbjudanden CollegeBudget , som lanserades förra veckan att ställa de två mycket saker att universitetsområden över hela landet, skulle kunna ha en lång livslängd och ett par dollar i intäkter eventuellt i butik.

CollegeBudget, i synnerhet, är vad Moradian är mest spännande, det är verkligen den främsta anledningen att han överväger inte går i Harvard, eftersom det är en idé som kommer att kräva en hel del legwork att bygga in en legitim verksamhet, medan CampusBuddy är mer stabil, säger han .

Således kan man börja se att Moradian har ett svårt val framför sig: Har han lämna sin nystartade bakom och ange Harvards MBA-program, eller gör han tyvärr nedgång Harvards erbjudande och hjälpa till att bygga sitt företag i vad som kan vara flera miljoner dollarn företag?

Moradian, som var rankad (tillsammans med CampusBuddy) som USA: s bästa unga entreprenör i 2010 av Bloomberg BusinessWeek, säger mig att han vet att han inte kan göra båda, om han skulle försöka att dela sin tid, skulle han göra en otjänst hans nystartade företag och till Harvard. Så han bestämde sig för att vända beslutet över till massorna via crowdsourcing. Och vad folket beslutar, kommer han att fullfölja sitt val. Han är allvarligt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar