måndag 8 augusti 2011

FBI: s barn-ID app hjälper iPhone-användare att hitta sina försvunna barn

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/08/fbis-child-id-app-helps-iphone-users-find-their-missing-childre/:
Den FBI har precis släppt sin första mobil app, syftar till att hjälpa föräldrar hantera sin värsta mardröm - ett försvunnet barn. Känd som Child-ID, kan programmet användare att lagra sina barns bilder och identifierande information direkt på sina telefoner, vilket gör det lättare att förse myndigheterna med viktiga data när den lille försvinner. Föräldrar kan också använda verktyget för att ringa 911 eller det nationella centret för försvunna och utnyttjade barn med kranen på en knapp och kan direkt via e-post sina barns uppgifter till polisen, tack vare en särskild flik. Naturligtvis kan en del känner sig obekväma med att hålla sådan personlig information som lagrats på en smartphone, men presidiet insisterar på att inget av data kommer att samlas in eller delas utan tillstånd - och de är ganska bra på att hålla hemligheter. För nu är Barn-ID endast tillgänglig för iPhone, men FBI planerar att expandera till andra mobila enheter inom en snar framtid. Intresserade iOS användare kan hämta det själva, på iTunes länken nedan.

FBI: s barn-ID app hjälper iPhone-användare att hitta sina försvunna barn ursprungligen visades på Engadget på måndag, 8 aug 2011 05:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TUAW | källa FBI | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar