måndag 8 augusti 2011

DuoDater vill göra Online Dating mer social och mindre Awkward (Inbjudningar häri)

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/jyHgXfgmVDM/:
Screen shot 2011-08-08 at 1.46.21 AM

Förra månaden Nick Paumgarten skrev en lång artikel för The New Yorker beskriver uppkomsten av online dating och effekten det hade på webben kultur. Bland annat anspelar Paumgarten några ögonöppnande statistik om industrin, inklusive det faktum att avgiftsbelagda dejtingsajter har blivit, kollektivt, en miljard dollar industri, att "en av sex nya äktenskap är ett resultat av möten på Internet dating site ", och att online dating är nu den tredje vanligaste sättet för människor att mötas.

Även om mycket av den tidiga rouge (eller stigmatisering) runt med hjälp av en online plattform för att föra en relation bär av, finns en del av samma friktion som alltid har funnits där fortfarande: Från tafatthet av online till offline interaktion, den potentiella faran att möta en en eStranger, förlitar sig på algoritmer för att hitta din "match", etc. Och, något ironiskt, för att vara umgås handledare, de flesta online dating webbplatser försöker ansluta användare med nya människor samtidigt som den är ansluten till deras faktiska sociala liv. Som Paumgarten påpekar, online dating är fortfarande kvar i sig isolerar.

Michael Parikh och Andrew Flachner, grundare av en ny dejtingsajt kallas DuoDater , håller med om att det fortfarande finns några mycket grundläggande problem med nuvarande metoder för online dating (och, ja, som går i allmänhet). Skapa en online dating profil kan vara svårt, det är svårt att hitta rätt saker att säga om dig själv som hjälper webbplatsen, oavsett om algoritmiskt-baserade eller inte, att matcha dig med rätt person, säger grundarna. För att inte nämna de fakta som meddelandetjänster en främling kan vara en ganska stressande process och att möta dem personligen utan mycket i vägen för bakgrunden är obekväma och ibland osäkra.

Så är det San Francisco-baserade start erbjuda en plattform som syftar till att vara lite mer social och kanske mindre skrämmande att den modell som förespråkats av nuvarande dejtingsajter: Dubbla datum. DuoDater riktar sig till män och kvinnor i 20-årsåldern och 30-talet som funderar på att umgås och träffa nya människor - med hjälp av en co-pilot. Grundarna tror att genom att användarna kan ha en vän vid sin sida, medan på ett datum, kan interaktionen vara mer naturligt och (förhoppningsvis) mindre besvärligt sätt att umgås och träffa vänner.

DuoDater är också uppbyggd på ett sådant sätt att det skapas en dating profil ett mindre nervpåfrestande processen. Sajten erbjuder "Duo Profiler" som bara kräver att användarna skriva några meningar om sig själva individuellt, så att den största attraktionen vrids till att skapa en gemensam beskrivning som par daters kan arbeta tillsammans för att fylla ut. Flachner sade att hittills har DuoDater användare hittade en mindre problematiskt och roligare sätt att dejta profiler.

Grundarna tror också att deras modell ger en högre grad av ansvarighet än vad som är normalt inneboende solo datering, eftersom användarna är mindre benägna att använda vinklar trick foto och överdrivna eller romantiserade beskrivningar när de vet att en nära vän kommer att se det och kan ringa dem på det.

DuoDater lägger även till "featured datum" idéer, så att nya användare kan få köra igång lättare och gå ut och testa modellen.

När jag frågade grundarna om de hade övervägt en grupp dejting alternativ, sa de att deras marknadsundersökningar och due diligence visade att användarna dubbla föredrar daterad till senare eftersom den fortfarande ger en nivå av intimitet som gör upplevelsen känns som ett aktuellt datum , snarare än en lös, social Gat

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar