måndag 8 augusti 2011

Tiny RFID amulett butiker journaler, gör ambulanspersonal liv lättare

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/08/tiny-rfid-amulet-stores-medical-records-makes-paramedics-lives/:
Medicinsk RFID Använda RFID för att lagra journaler i slutändan gör jobb sjukvårdare och läkare så mycket lättare, är knappast ett nytt koncept. Men för det mesta, har sådan utrustning varit begränsad till kliniska prövningar. Asahi Kasei Corp hoppas kunna ändra på det med debuten av en liten, 3cm-kvadrat charm som kan läsas av en dator eller smartphone. Utöver grundläggande information, såsom namn, födelsedatum, och blodgrupp kan chipet skicka länkar till mer lagringsutrymme-intensiva uppgifter som röntgen bilder. Istället för att bygga ut ett egenutvecklat system, är bolaget beroende av etablerad teknik som kallas FeliCa från Sony. Det innebär att enheten kommer att njuta av bred kompatibilitet med befintliga produkter, och bör vara billig att producera. Asahi Kasei hoppas kunna börja sälja den medicinska amuletter till städer och sjukhus inom ett år, för så lite som ¥ 2000 (ca $ 25).

Tiny RFID amulett butiker journaler, gör ambulanspersonal liv enklare ursprungligen visades på Engadget on Mon, 8 Aug 2011 04:23:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink TechCrunch | källa Nikkei | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar