måndag 8 augusti 2011

Nya Google + Extension Lägger Real-Time Collaboration-koden till-platser

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/G_AdR5yzVrQ/:
google_plus_logo

Utvecklaren som tidigare gett oss Facebook-vän Exportör , Mohamed Mansour, har skapat en ny, experimentell Google Chrome förlängning som lägger textbaserade funktioner dokumentsamarbete till Google +-platser. För er som ännu inte insatt i alla G + terminologi-platser är det flera personer videochatt funktion i Googles sociala nätverk, stöd för upp till 10 personer åt gången.

Med denna nya Hangout förlängning, nu kan du göra mer än att bara prata - du kan samarbeta på text-baserade filer också. Mansour föreslår att detta skulle vara en stor utbyggnad för utvecklare att använda för kod samarbete, till exempel.

Buggy, men fungerar

Några varningar, innan vi fortsätter: Denna utvidgning är "fruktansvärt buggy" (Mansour ord, inte mina). Det är en alfa-produkt avsedd att vara en teknik förhandsvisning, inte något du bör förvänta sig att använda i en verklig värld eller om uppdraget kritisk situation på något sätt. Det verkar inte fungera på Mac-datorer heller. Försöker ladda förlängningen på min MacBook Pro gav mig ett felmeddelande. På min Windows 7 dator, men det fungerade.

Förlängningen har utvecklats utan tillgång till en officiell Google + API (application programming interface), eftersom något sådant inte finns ännu. Med andra ord, precis som alla Google + Chrome förlängningar hittills, är det en osanktionerad hacka.

Det är också ganska häftigt.

Tekniska detaljer

Mansour säger att-platser för närvarande drivs med hjälp av arvet Google Wave-teknik och jQuery med Google gemensamma utrymmen. För att bygga en förlängning, imiterade han YouTube Hangout Gadget och avlyssnade alla meddelanden som kommer från Google Wave till förlängning. Förlängningen sänder ett unikt ID som lagras i Wave att varje deltagare kan läsa när de går. Det ID är ihållande för att Hangout sessionen.

Det är en ganska komplex hacka, medger Mansour. Lyckligtvis för oss, han skrev koden till GitHub så att andra kan bidra.

Hur man använder

För att använda förlängningen, installerar du först add-on från Chrome Web Store , då chef över till Google + och starta en Hangout. Det finns inget mer du har att göra - textredigering gränssnittet visas direkt i Hangout fönstret, ovanför videoskärmar.

Men för andra Hangout deltagarna att dela kod med dig, de också kommer att behöva installera tillägget.

Förlängningen blev möjligt med stöd från John Barrington Craggs och Jake McCuistion, säger Mansour. Om du ge det en chans, låt oss veta hur bra det gått för dig.



Produkt:
Google +

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar