måndag 8 augusti 2011

Cam-svingande radiostyrd bil som används för att undersöka vägbomb, räddar liv i Afghanistan

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/08/cam-wielding-rc-car-used-to-investigate-roadside-bomb-saves-liv/:

Den amerikanska militären spenderar miljarder dollar varje år bör förbättra krigstid tech , men en låg budget hackade radiostyrd bil nyligen fungerat som en osannolik hjälte, spara sex soldaters liv i Afghanistan. Den hembyggda rigg, som omfattade en trådlös säkerhet kameran är monterad på en Traxxas Stampede fjärrstyrd bil, kostar ca $ 500 när den byggdes 2007. Sedan dess har armén Personal Sgt. Christopher Fessenden har använt den för att lokalisera vägbomber, tills det utlöses en detonation sensor under en patrull förra månaden, i sin tur sparar Fessenden och andra trupper från att komma head-to-head med 500 pounds av sprängämnen. Tyvärr RC cam inte överlevde attacken, så Ernie, den soldaten bror som byggde den första modellen, för närvarande arbetar på en ersättare. Visst kan en halv-grand verka som en skrattretande summa i förhållande till Pentagon årliga budget, men om den beprövade gadgeten får tillräckligt med uppmärksamhet, kanske kinesisktillverkade leksaker kommer att spela en roll i underhållande våra barn, och skydda våra trupper.

Cam-svingande radiostyrd bil som används för att undersöka vägbomb, räddar liv i Afghanistan ursprungligen visades på Engadget on Mon, 8 Aug 2011 10:55:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink SlashGear | källa ABC News | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar