måndag 8 augusti 2011

I Am Jonathans Starbucks Card: En social Betalning Experiment (med gratis kaffe)

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/q1VkZwKuF1I/:
sbux-card

Jonathans Starbucks kort liv i Jonathan Starks plånbok. Du kan ladda ner en kopia av kortet (visas här) och, när det finns pengar på det, skanna det i alla Starbucks för att köpa kaffe och, så långt någon kan berätta, inte Jonathan inte bryr sig. Crazy, säger du? Visst, det är galet ... som en räv.

Jonathan Stark är en programmerare och författare och har experimenterat med "socialt utbyte av fysiska varor med hjälp av digital valuta på mobiltelefoner." liknande den gamla italienska traditionen av Caffe Pagato , vill Jonathan att du kan använda pengar på hans kort att köpa en egen kaffe. Han vill också att du kan Twittra om din erfarenhet och om du är riktigt cool, lägg lite pengar på kortet.

Han har skrivit ett API för åtkomst till aktuella kortet balans och han har en Tweetstream som tweets ut nuvarande numebrs. När detta skrivs finns det ungefär $ 180 (UPPDATERING: Någon tog tag i $ 150 av kortet just nu) på kortet, så du kan nog slå en kaféet idag på Jonathans krona.

Vill du hjälpa orsaken? Så här gör du för att lägga pengar på kortet.

1. Besök starbucks.com / kort
2. Klicka på "Ladda A-kort"-fliken
3. Ange kortnumret syns på bilden (6061006913522430)
4. Klicka på "Ladda Detta kort" i det vänstra sidofältet
5. Välj en reload mängd
6. Välj en betalningsmetod

Jag tror att den mest intressanta aspekten av hela detta projekt är i det medfödda förslag av förtroende och förväntningar om att många kommer att "göra rätt" sak i homogen värld som är Internet. Tyvärr, jag misstänker att kortet snart kommer att utnyttjas och, bortsett regelbundna infusioner, kommer girigheten att vinna dagen. Jag undrar också hur lång tid det kommer ta innan Starbucks stänger ner detta på grund av ... ummm ... eftersom det undergräver ... um ... eftersom det är anarkistisk?

Du kan ta din kopia av kortet här . Lyckliga smuttar.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar