måndag 8 augusti 2011

Samsung, Sony, Panasonic gräva i hälarna på aktiva 3D med ny standard

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/VaG9rTKfG-E/samsung-sony-panasonic-dig-in-heels-for-active-3d-with-new-standard.ars:

Tre tv-tillverkare avser att skapa en ny teknik som standard för 3D aktiva glasögon, riktade för användning i hemmet. . Panasonic, Samsung och Sony sätta standarden tillsammans i samband med aktiva 3D-glasögon tillverkande företag Xpand 3D, alla dessa bolag hoppas att den nya standarden kommer att främja mer omfattande användning av tekniken. Gruppen kommer att utarbeta en uppsättning av system protokoll som gör att 3D-glasögon och 3D-tv-apparater skall vara utbytbara mellan dessa varumärken, samtidigt som bakåtkompatibilitet med 3D-tv som de släpper under 2011.

För närvarande olika märken av 3D-utrustning är inte alls kompatibla. Ethan Rasiel, en chef för PR med Samsung, berättade Ars att några stora skillnader måste övervinnas, till exempel, säger Rasiel Samsung närvarande använder Bluetooth för att ansluta sina glasögon och TV, medan Sony och Panasonic använder infraröda vågor.

Standarden kommer att omfatta flera typer av IR-protokoll, inklusive några som tidigare ägs av Samsung och Sony. Genom standard är fyra företag i hopp om att "allmänt införa" aktiva 3D-glasögon till marknaden.

Flytten innebär en omröstning om förtroendet för aktiva 3D-glasögon, som ger en något bättre tittarupplevelse, men är förolämpas för sin bulk och pris. Konkurrerande tekniker är passiva 3D-glasögon och en handfull glas mindre 3D-tv demoed under det senaste året. "Vi har åtagit oss att aktiva 3D," Rasiel berättade Ars.

Licensen för standarden är måltavlan för release i september, med den universella glasögon blir tillgängliga under 2012.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar