måndag 8 augusti 2011

Kina förlorar partiell tillgång till Windows Phone 7 Marketplace, Great Firewall ska klandras?

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/08/china-loses-partial-access-to-windows-phone-7-marketplace-great/:
Det är ett välkänt faktum att Kinas Great Firewall är inte särskilt vänlig mot vissa utländska online-tjänster, och tyvärr verkar det som vi nu kan få ett nytt offer gå med lik av Facebook, Twitter och, ibland, Android Market. Enligt Windows Phone Sauce bloggare Kane Gao har många Windows Phone 7 användare i Kina hade begränsad tillgång till Marketplace under de senaste dagarna - de kan inte ladda ner någon app, men de kan fortfarande bläddra innehåll och få uppdatera meddelanden.

Medan Microsofts tjänst har ännu inte gå live i Kina, kan kinesiska användare köper fortfarande program genom att ändra alla sina profilinställningar plats till USA. Tyvärr är detta trick till någon nytta nu, men det är osannolikt att Microsoft är den skyldige här - det vore meningslöst att blockera genuint amerikansk användare som besöker Kina. Lyckligtvis hade Kane inga problem att komma till marknadsplatsen via en amerikansk VPN, vilket är en stor kontrollampa tecken som visar att stora brandväggen har beslutat att barrikadera WP7 alldeles egna app marknaden. Anledningen? Vi vet aldrig, och ingen kan säga om huruvida detta är ett permanent förbud, heller. Nokia, som är en stor aktör i landet , visst hoppas inte .

[Tack, JagsLive och Rahul]

Kina förlorar partiell tillgång till Windows Phone 7 Marketplace, Great Firewall ska klandras? ursprungligen visades på Engadget på måndag, 8 augusti, 2011 09:30:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink WMPoweruser , Penn Olsen | källa Windows Phone Sauce | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar