söndag 4 september 2011

Den europeiska Startup Summer of Love - London, Berlin och Beyond

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/5l5GkiU7HWM/:
EQDEUJIXOYE3DNYOIQ4MPTWCC4YF1ZAOFVD0PPCS5V4MW3Q1 (1)

LONDON, Summer, 2011: När du kan samla 1500 start människor till en parkeringsplats på en varm sommarkväll i London, du vet att något är på gång. När du kan säga 800 personer på en gemensam start parti i Berlin att de kommer att få betala om de lämnar festen innan 08:00, vet du något är på gång.

Och så är det i London och Berlin. Andra europeiska centra - Paris, Köpenhamn, Barcelona - är klart har egna start kluster. Men just nu är det London och Berlin som blir den naturliga tyngdpunkten för den europeiska Tech scenen. När en London-baserad VC säger att du - som de sade till mig häromdagen "Jag spenderar mina dagar på flygplan mellan London och Berlin" - då inser man saker och ting verkligen händer. Detta är Europan "NYC-SF röda ögon" just nu (utan röda ögon).

Det är uppenbart att se varför. London är enormt internationellt, Europas största finansiella centrum och en naturlig landning punkt för besökare från dalen. Det har också en egen naturlig start kluster i East London, eller Silicon Roundabout (som vi har varit dokumenterat i en serie filmer här ).

Berlin, under tiden, är billigt att bo och arbeta i, har en naturlig affinitet för att attrahera talanger från hela Europa (särskilt Central-och Östeuropa där det finns rika tekniska talanger pooler), och har en ökande internationella scenen av teknik grundare. Det är också att kasta av sig bojorna som klon fabrik, något som framgår av den deklaration av en " anti-copycat revolution ".

Således, i torsdags kväll den här veckan den årliga Moo partiet - en fixtur på London-scenen - lockade 1500 personer till London, och det var bara tre veckor sedan att SoundCloud och EyeEm lockade 800 personer till deras.

I september kommer att se nya händelser som Advance konferens och Pirate toppmötet i Köln, Hur webben i Centraleuropa ... Nästa vecka är Seedcamp Week i London, Dublin DWS / F.ounders under hösten, Le Web går i Paris ... listan . Innovativ, europeiska startups som vill ta på världen blommar som om de aldrig har blommat förut, och de har de plattformar att visa upp sig.

Om det fanns en Summer of Love i europeiska startup, en 1968 Woodstock tid om du vill, då sommaren var 2011 det.

Välkommen till revolutionen.

BERLIN, Summer, 2011


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar