söndag 4 september 2011

Statsvetenskap: varför förkasta kompetens har blivit en kampanj strategi (och varför det skrämmer mig)

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/aVwquQH6Jc0/why-we-care-what-politicians-think-about-science.ars:

På denna långa Labor Day helgen i USA, ger vi dig en rad insändare från olika Ars skribenter och vi älskar att ha dig med i konversation i kommentarerna.

"Att vara tydlig. Jag tror på evolutionen och vetenskapsmän litar på den globala uppvärmningen. Kalla mig galen." Med det tweet , som Jon Huntsman själv bortsett från alla andra kandidat i det republikanska primärt fält. Trots sin frasering var Huntsman, som är knappt registrerar i de flesta opinionsundersökningar och hoppas helt klart att allmänheten skulle tro de flesta andra kandidater att vara lite loopy däremot.

Överens med det vetenskapliga samfundet har blivit en nyckelfråga under de senaste presidentvalskampanjer. Evolution kom upp på en debatt under den föregående republikanska primära säsong, och Rick Perry, den nuvarande föregångare, var sätta på plats om det vid ett senare kampanj händelse (han flubbed hans svar på flera nivåer). Och som Huntsman är tweet antyder har verkligheten av klimatförändringen varit ett hett ämne.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar