söndag 4 september 2011

Lost In Danmark: Hackare, robotar, galna kontorsutrymmen och hajar

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/o74EVPBEqqc/:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Jag tillbringade större delen av förra veckan umgås med några andra tech bloggare i Danmark - i Århus och Billund , att vara mer specifik - och mingel med de människor som organiserade och reste för att delta, tala eller ställa ut på nästa Århus "Beautiful Misstag " konferens och utställning.

Den konferensen i sig var verkligen fascinerande, fast inte exakt TechCrunch posta material, även om personer som arbetar på AT & T, Google var och Katalabs på talarlistan . Ämnen varierade från bioteknik, "grön" produktifiering, hållbarhet och nygamla arkitekturen till sociala medier marknadsföring, kontextmedveten datorer och framtiden för reklam.

Fruktansvärt intressanta saker, men inte riktigt den typ av händelse har jag vant att delta. Nej startup pitching, inga intervjuer eller grundtankar från högsta nivå befattningshavare från teknikföretag, lanserar inga. Awesome, med andra ord. De presenterade även ett fungerande vindkraftverk intill scenen och brygger sitt eget arktiska örter smaksatt öl för evenemanget (möter Ale 404 ).

När jag var plockat upp från flygplatsen med någon som jobbar på Innovation Lab , den organisation som sätter på showen, frågade jag honom vad de mest spännande högteknologiskt företag eller start i Danmark var i hans åsikt. Han var tvungen att tänka efter och i slutändan inte kunde ge mig ett svar förutom Navision (som egentligen är ett amerikanskt företag eftersom det togs över av Microsoft) och Bang & Olufsen.

Fantastiskt, verkligen. Dessutom: få att fungera, Startupbootcamp Köpenhamn!

Som en egen bekände geek, medföljande utställningen var en riktig höjdare, men: hackare på fri fot, en mängd fiffiga robotar, Lego tegelstenar, en augmented reality-förstärkt Sega OutRun arkad bil kan köra ( måste-se videon här ), forntida teknik artefakter - det fungerar.

Engadget är chefredaktör, Darren Murph, postade två filmer av några riktigt coola robotar om du är in i det. London-baserad design konstnären Vahakn Matossian har också ett stort foto uppsättning av utställningen upp på Facebook. Dessa är några av bilderna jag sköt:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar