onsdag 10 augusti 2011

Apple Blocks Försäljningen av Samsung Galaxy tab 10,1 i EU, Motorolas Xoom Next?

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/fS5l-x6SR7k/:
Samsung-Galaxy-Tab-10.1_1

Redan i april när det var bara en massa hårda ord och onda hot , köttet mellan Samsung och Apple var ganska underhållande. Men det är bara roligt tills någon blir skadad, och den här gången är det Europa som kommer att känna smärta. I sin aldrig sinande tiff med Sydkorea-baserade Samsung, vann Apple ett tillfälligt förbud att blockera försäljningen av Galaxy tab 10,1 inom hela den Europeiska unionen, minus Nederländerna.

Vad är konstigt är att Samsung verkar ha haft någon aning om något av detta pågick tills det var för sent. Närmare bestämt var ordern given "utan någon förhandling eller en presentation av bevis från Samsung", enligt Samsung talesman Kim Titus, som bekräftas med Bloomberg . Tydligen är detta ganska vanligt i Tyskland - kärande måste bara bevisa att överträdelsen ägde rum för att få ett föreläggande rullning, antingen preliminärt eller permanent, utan krav på att informera den andra parten. Men domstolen ofta bara ger ett preliminärt föreläggande (som den här) när den anser att en kommande permanent förbud kommer att beviljas, liksom. Om det inte och Apple förlorar, kommer Cupertino-baserade företaget säkerligen skyldig skador på Samsung.

Enligt tyska nyhetstjänsten DPA är föreläggande helt relaterade till design och immateriell rättighet, snarare än program-eller hårdvara-relaterade patent. Apple gjorde det klart långt innan något gick ner i Europa att det inte var nöjd med utseendet och känslan av GalTab 10,1, och även gick så långt som att säga att Samsung kopierade Apple-stil förpackningar också. Ordet "slaviskt" kommer att tänka på. Men det finns fortfarande en liten flisa av hopp för våra europeiska vänner som har varit bara dö för att leka med Samsungs 10-tums skiffer. Galaxy tabs Kvar i lager kommer att fortsätta sälja tills den nuvarande inventeringen är borta. Så om du behöver en, bara lämna nu. Inte ens hålla behandlingen.

Jag menar det ... Go!

Hur som helst, har Samsung svarat på föreläggandet och lovade att "agera omedelbart för att försvara våra immateriella rättigheter genom den pågående rättegång i Tyskland och kommer att fortsätta att aktivt försvara dessa rättigheter överallt i världen. [Vi] vidta alla nödvändiga åtgärder för att säkerställa Samsungs innovativa mobila kommunikationsenheter är tillgängliga för kunder i Europa och runt om i världen. "

Samtidigt verkar Apple ha gått vidare till ännu en konkurrent, rapporterar SlashGear . Motorola och Apple har komplexare i en rättstvist för de senaste månaderna, men först efter att gräva i Galaxy tab nyheten var det avslöjat att Apple redan har lämnat in ett klagomål i Europa om utformningen av Honeycomb-drivna Xoom. Eftersom Samsung hade ingen aning om injuncti

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar