onsdag 10 augusti 2011

SEROPI-2 robot Utför med människor, kan böja att ta tag i saker från marken

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/f-X2_05HLqI/:
SEROPI-2-04

Den koreanska Institute för Industriell Technologys SEROPI Projektet har redan producerat ett imponerande utseende robot SEROPI-1, och nu har de meddelat att slutförandet av SEROPI-2, ett konstigt Johnny-5-ser Robo personlighet som visas här interagera med barn och aktörer på en scen.

SEROPI-2 är fyra meter lång och går på 7,2 kilometer i timmen. Han kan också böja sig ner för att ta saker från golvet och han har stereoseende, sensorer kraft, en laser avståndsmätare och ett navigationssystem. Han är betydligt slankare än hans tidigare inkarnation tack vare förbättrade material och design.

Vad är han bra för? Ja, han har klart roligt med barnen utan förmågan att förflytta sig och interagera med objekt på marken är särskilt användbar i industriella och militära inställningar. De olika autonoma system tyder också på ett antal intressanta användningsfall inklusive fjärrkontroll prospekterings-och sjukvård. Det är min förhoppning att han och hans slag kommer att visa oss barmhärtighet när de så småningom komma till makten.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar