onsdag 10 augusti 2011

Australiens första mobila nätverk firar 30-årsdag med en lugn natt i

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/10/australias-first-mobile-network-celebrates-30th-birthday-with-a/:
Varför är den här telefonen stirrar på marken i förfäran? Eftersom det inte kan tro att det har gått 30 år sedan den gjorde historia. På denna dag tre decennier sedan var det 14 kilo odjuret används för att placera den allra första samtalet Australiens allra första mobilnät - Public Automatic Telephone System, som drivs av Telstra (eller Telecom, som det hette på den tiden). Då skulle nätverket stöder endast 1000 användare på en gång och ger täckning för större Melbourne området (saker och ting har sedan ändrats till det bättre). Enheten, tiden var känt som mobiltelefonen och i efterhand, var inte så rörliga, The Carphone systemet ingår en 45 centimeter handenhet, en transceiver och takterrass antenn - allt för lite över $ 5000. Det kan också lagra en jättestor 16 telefonnummer och skulle anmäla användare av inkommande samtal genom att avge bilens tuta och blinka dess strålkastare. Mobiltelefon i Australien regeringstid skulle dock bli relativt kortvarig, med DynaTAC 8000x inleda en ny handhållen era, bara två år efter Telstras konstituerande samtal. Slå förbi paus för en Wagner-kommersiellt som ska berätta allt du alltid velat veta om antiken, men var för rädd för att be.

[Tack, Vincent]

Fortsätt läsa Australiens första mobila nätverk firar 30-årsdag med en lugn natt i

Australiens första mobila nätverk firar 30-årsdag med en lugn natt i början visades på Engadget on Wed, 10 Aug 2011 07:11:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink | källa News.com.au | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar