onsdag 10 augusti 2011

Walmart dra i kontakten på sin MP3-butik, men inte dess DRM-servrar

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/uk7fDhp-EUE/walmart-pulling-the-plug-on-its-mp3-store-but-not-its-drm-servers.ars:

Walmart är att dra i kontakten på sin MP3-nedladdningar butiken, men det kommer att fortsätta att stödja DRMed spår att det säljs innan affären gick DRM-fria. Nyheten kommer via ett läckt memorandum till Digital Music News -bekräftades senare av en Walmart representant-som berättade partner licensiering av musik på att butiken skulle stänga den 28 augusti 2011.

"Efter åtta år i näringslivet, Walmart Musik Store ligger på mp3.walmart.com kommer att avslutas den 28 augusti 2011. Allt innehåll i butik kommer att inaktiveras och inte längre hämtas från butiken ", står det memot. Det också företaget försäkrade sina partner att försäljningen av fysiska medier genom Walmart skulle vara opåverkade.

Walmart musikbutik började som en DRMed venture i 2004, men gick DRM-fria i slutet av 2007 (som det var mode på den tiden ). Även Walmart var en av de första stora namn för att få till att sälja DRM-fri musik, det aldrig riktigt fångats på Apple blev snart den ledande musiken återförsäljare i världen, och Amazon har lyckats pressa sig fram till nummer två delvis tack vare till sin egen MP3-musik butik. Både Amazon och iTunes offere en bättre användarupplevelse också, med program för flera plattformar och en stor inbyggd användarbas. Låt oss inse det: för mainstream musik, varför skulle någon välja Walmart gentemot konkurrenterna när det gäller nedladdning av musik?

Tyvärr går Walmart är memo till sina partners inte in i detalj på varför företaget beslutat att stänga, men det verkar uppenbart att Walmart bara inte kunde konkurrera utan något mer att erbjuda. Bolaget sade dock att DRMed musikfiler som köpts innan affären gick DRM-fria skulle fortsätta att fungera även efter MP3 butik avstängning. Företaget hade försökt att döda sin DRM-servrar i 2008 -lämnade sina tidigare kunder ute i kylan om de skulle behöva nytt tillstånd, men senare beslöt att lämna DRM-servrarna på nätet efter att ha fått dåliga kunder.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar