onsdag 10 augusti 2011

Indiens regering vill övervaka Twitter och Facebook, kanske Google och Skype-Too

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/2fVflMiTEEg/:
Indian-Flag

Så kom ihåg att en tid då RIM co-CEO Mike Lazaridis slags utflippad under en BBC-intervju. Det faktum att han flagor på intervjun slags antytt varför han började balla ur i första hand - Indien. Den indiska regeringen har varit hårdare kontrollen över sociala medier och andra former av kommunikation inom landet mitt i den ökande hotet från terrorismen, ingår RIM. Men regeringen nu är ute efter att övervaka kommunikation på två av de mest populära platserna i världen, rapporterar HackerNews .

Du kanske har hört talas om dem: Twitter och Facebook .

Bärare redan hjälpa den indiska regeringen genom att övervaka kommunikation på deras nätverk, ingår Twitter och Facebook. Men som ni redan borde veta, inte varje sak du gör eller säger på Twitter och Facebook är offentlig information, vissa data / text är krypterad. Detta är vad regeringen i Indien är efter, men i vilken omfattning har inte klargöras.

Här är problemet: Indiens nya IT-lagen säger att webbplatser och tjänsteleverantörer måste erbjuda upp information som lösenord från privata konton, även utan ett domstolsbeslut. Men både Facebook och Twitter politik privatliv diktera att personlig och privat information inte kommer att släppas utan domstolsbeslut.

Tillsammans med RIM, som vägrade att bevilja den indiska regeringen tillgång till sin BlackBerry Enterprise servrar baserade på det faktum att det är omöjligt att göra så har Indien sade också att den vill följa Skype och Google . Dock har inget av företagen hörde faktiskt något från regeringen.

Detta kommer inte påverka oss mycket i staterna men det är ett dåligt prejudikat att få flyta omkring i något land, än mindre en spirande tech kraftpaket som Indien.



Företag:
KVITTER
Startdatum:
21/3/2006
Finansiering:
$ 760M

Twitter, som grundades av Jack Dorsey, Biz Stone och Evan Williams i mars 2006 (lanserades offentligt i juli 2006), är ett socialt nätverkande och mikro-blogging tjänst som ger användarna möjlighet att ...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar