onsdag 10 augusti 2011

Hands-on med Kindle Cloud Reader: kan den ersätta en infödd iPad?

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/t39GGnysJCU/hands-on-with-kindle-cloud-reader-an-ipad-app-replacement.ars:

Amazon har äntligen lanserat en webbaserad version av sin Kindle-läsare, så att användarna kan läsa sin Kindle inköp på alla enheter med en webbläsare utan att behöva ladda ner speciella program. Det webbaserade läsare, som kallas Kindle Cloud Reader, sport både online och offline-läge och kan även synkronisera din sista sidan läsa (bland annat) i Kindle-enheter. Men medan Kindle Cloud Reader kan användas av nästan vem som helst, är det tydligt att konstruktionen till stor del gjordes för IPAD, vilket gör Amazon för att kringgå Apples i-app innehåll begränsningar och även erbjuda IPAD-vänlig Kindle Store det kunde inte genomföras i sin infödda iOS app.

Eftersom jag är en ivrig Kindle book läsare på min iPad, gav jag den nya HTML5-baserade läsaren en spin på den plattformen för att se hur det skiljer sig från det ursprungliga Kindle app. När du loggar in via read.amazon.com (som kan nås från en webbläsare, iPad eller inte), varnar Amazon du att du måste godkänna webbprogrammet att expandera sin lokala databas storlek upp till 50 MB så att du kan ladda ner och lagra böcker för offline-läsning. Om du är orolig för utrymme, behöver du inte lagra böcker offline kan du läsa dem direkt från "molnet", så länge du har en Internet-anslutning. Eftersom de flesta Kindle-användare kan intyga, det finns många tillfällen då du troligtvis kommer att befinna dig på humör för att läsa men utan anslutnings-tåget, stranden, under ett strömavbrott, så att offline-funktionen är ett definitivt plus.

Läs resten av artikeln ...

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar