onsdag 10 augusti 2011

Efter Foursquare, tillägger Klout Blogger, Tumblr, Instagram, Flickr och Last.fm Att mäta social påverkan

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/LMrPJmANLMw/:
klout

Klout , en start som åtgärder påverkar på Twitter, Facebook, LinkedIn , YouTube, och nu senast Foursquare , är att lägga till fler tjänster i dag, totalt 10 olika sätt att mäta ditt sociala inflytande på webben. Klout är att lägga fem nya nätverk-Blogger, Tumblr, Flickr, Instagram och Last.fm, så Klout användare lägga till deras inflytande på dessa nätverk till sina Klout poäng.

För bakgrund, utvärderar Klout användarnas beteende med komplexa rankningsalgoritmer och semantisk analys av innehållet för att mäta påverkan av individer på sociala nätverk. På Twitter är Klout inflytande poäng baserat på användarens förmåga att köra åtgärder genom Tweets, retweets och mer. På Facebook, kommer Klout undersöka hur samtal och innehåll skapa intresse och engagemang, via tycker om, kommentarer och mer, från nätverkets nästan 700 miljoner användare.

Även Klout inte gett detaljerna om hur dessa nya tjänster är factoring i dina poäng, kan du göra antaganden baserade på varje enskilt nät. För LinkedIn kan Klout kunna utvärdera din antalet anslutningar, och uppdateras på webbplatsen. Och förmodligen är ditt Foursquare Klout baserat på hur ofta du checkar in, hur många mayorships du har tjänat och mycket mer.

För Instagram kan mätningen göras hur många tycker du har på dina bilder. Flickr kan också använda samma metriska. Last.fm är ett intressant tillskott, med tanke på vilka den första musik-baserad tjänst som Klout lagt. Kanske en Spotify integration kommer coon?

Användare kan välja ansluta sina konton till sina Klout poäng i sin profil. Klout säger att ansluta ett konto wil aldrig sänka din poäng, men det kan öka poängen.

Och inte att glömma, bör Klout att lägga till Google + som ett mått metriska snart.



Företag:
KLOUT
Startdatum:
8 / 2008
Finansiering:
$ 10m

Klout åtgärder påverkar hela den sociala webben. Klout tillåter användare att spåra effekterna av sina åsikter, länkar och

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar