onsdag 10 augusti 2011

WhiteMagic: Sony Visar Nästa generations LCD för kameror och telefoner

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/l7D-WO_gH8E/:
whitemagic

Sony meddelade WhiteMagic idag, en "nästa generations", 3-tums TFT LCD-skärm som kan skryta 1.23M-dot full VGA-upplösning. Vad är speciellt med skärmen är att den har två olika lägen: om bytt till "energisparläge", strömförbrukning för bakgrundsbelysning trycks ner med över 50% till 125mW, med Sony säger ljusstyrkan i det här läget är fortfarande jämförbar med konventionella LCD-skärmar.

När du väljer "utomhus-läge" kan WhiteMagic ljusstyrka ökas från 470 cd / m² till en imponerande 1000 cd / m², medan energiförbrukningen för bakgrundsbelysningen i detta läge (300mW) håller ungefär lika hög som vanliga skärmar. Som jämförelse: iPhone 4 når en maximal ljusstyrka på 500 cd / m².

Sony uppnått detta genom att lägga till en vit pixel till Röd-grön-blå ( RGB ) pixlar och utveckla en algoritm för att korrigera bilden distorsion ("RGBW-metoden").

Bolaget planerar att börja leverera de första exemplaren redan i oktober (pris: $ 65 vardera). Det förväntar WhiteMagic att användas i mobila enheter, t.ex. kameror och smartphones (även om det inte är en pekskärm tydligen).




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar