tisdag 9 augusti 2011

Apple släpper verktyg för att skapa externa enheter Lion återhämtning

Intressanta nyheter på url:http://feeds.arstechnica.com/~r/arstechnica/everything/~3/I6-C0xQ1n8o/apple-releases-tool-to-create-external-lion-recovery-drives.ars:

Vad gör du om du har köpt Lion från Mac App Store, har ingen installation skiva eller USB-nyckel, och plötsligt ställs inför en hårddisk katastrof? I stället för tiggeri Apple för din egen Lion återhämtning köra kan du köra nu Apples Lion assistent Recovery Disk. Verktyget, som släpptes måndag, tillåter användare att skapa en partition Lion återhämtning på en extern hårddisk i händelse av en hårddiskkrasch.

Lion-installerat från någon källa-automatiskt skapar sin egen återställningspartition på hårddisken i händelse av ett totalt operativsystem implosion. Vid uppstart från det, är det möjligt att använda Skivverktyg, starta Safari, installera Lion, eller återställa från Time Machine. Men om själva enheten slutar går dåligt, kan användare inte komma åt den inbyggda partition för att utföra dessa uppgifter, utan fysiska medier, uppstart från cd är inte längre möjligt. (Som påpekats av Macworld , den nya MacBook Air och Mac mini kan starta även utan hjälp av en extern Lion återhämtning disk, men äldre Mac-datorer inte kan.)

Apples nya verktyget erbjuder en lösning på det problemet. Användare måste ha en befintlig återställningspartition innan du skapar en på en extern hårddisk. De kan sedan köra assistenten för att skapa en återställningspartition på antingen en hårddisk eller USB-enhet, så länge det har 1 GB utrymme. Det finns en varning dock: enligt en Apple Knowledge Base-artikeln , kan maskiner som levereras med Lion start bara från återvinning enheter som skapats av samma dator, så ingen att skapa en återhämtning bilfärd från din nya MacBook Air för din vän med en äldre MacBook Pro. Men om datorn i fråga var uppgraderats från Snow Leopard till Lion, kan man använda återhämtningen driver skapats av andra maskiner i dess likar.

Läs kommentarer till detta inlägg


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar