tisdag 9 augusti 2011

NASA hittar DNA-komponenter i meteoriter, säger att de har sitt ursprung i rymden (video)

Intressanta nyheter på url:http://www.engadget.com/2011/08/09/nasa-finds-dna-components-in-meteorites-says-they-originated-in/:
Så detta är ganska vilt: forskare vid NASA har hittat nya bevis som DNA-komponenter finns i meteoriter kan ha sitt ursprung i rymden, utlåning ny tilltro till teorin om att livet på jorden kan ha uppkommit från en redan befintlig "kit" av material som levereras via asteroid. Upptäckten beskrivs i ett nytt papper från Dr Michael Callahan, vars team av forskare noga analyserade prover från 12 olika meteoriter, med hjälp av en masspektrometer och flytande chromatagraph. I deras prover, fann de spår av adenin, guanin, och en mängd olika molekyler som kallas nucleobase analoger - inklusive tre som sällan finns på jorden. Forskare har länge vetat att meteoriter kan innehålla DNA-element, men var osäker på om dessa material faktiskt har sitt ursprung i rymden. Förekomsten av dessa tre molekyler, dock tyder på att de gör, eventuellt väcka nya frågor om gryningen av livet på jorden och bortom. Allt är ganska berusande, men fart framåt för en NASA video som kan bidra till att klargöra saker efter rasten.

Fortsätt läsa NASA hittar DNA-komponenter i meteoriter, säger att de har sitt ursprung i rymden (video)

NASA hittar DNA-komponenter i meteoriter, säger att de har sitt ursprung i rymden (video) ursprungligen visades på Engadget tis, 9 Augusti 2011 06:00:00 EDT. Se våra villkor för användning av foder .

Permalink Space.com | källa NASA | Tipsa | Kommentarer

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar