tisdag 9 augusti 2011

GROU.PS kan du skapa din egen privata Facebook

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/1hgJVbP5nKM/:
grou_ps-logo-2011

Sociala grupprogram plattform GROU.PS har nyligen infört flera nya funktioner, det mest anmärkningsvärda av dessa är en Facebook-mall som kallas "theBook" som låter dig skapa egna, privata nätverk med samma utseende och känsla som Facebook.

Enligt GROU.PS grundare Emre Sokullu, har användningen av mallen redan ökat engagemang satser inom grupper med över 50%.

Mallens Dessutom var inspirerad av en av bolagets privata grupper, Lagbook , som använder en liknande mall för att skapa en afrikansk-baserat socialt nätverk. Gruppen växte till 35.000 medlemmar på bara sex månader, säger Sokullu, efter genomförandet av denna design.

Det kommer att vara "sociala" designer på väg i framtiden, för att komplettera Facebook mall. Dock kommer den kommande mallar vara mer ursprungliga, medger Sokullu.

Jag är ledsen, men är det lagligt?

Visst, vår första fråga, att se denna nya "theBook" mall handlade om upphovsrättsliga frågor. Det är trots allt inte att Facebook är design?

Sokullu sa att han inte trodde att det skulle vara ett problem. Zuckerberg är en vän , skämtade han. I ärlighetens namn, tror han att Facebook-designen är så allestädes närvarande nu, bör det betraktas public domain. Vi är inte så säker på Facebook kommer överens.

Men om det finns ett problem, sade Sokulla han kommer att dra den.

Hmm, kopiering Facebook ... låter som ett sätt att få några enkla tryck. Oops!

White Label Mobile App

GROU.PS också precis lanserat en mobil applikation generator för användning av dess över 200.000 sociala nätverk skapare. Den mobila plattformen är tillgänglig för dem på bolagets $ 29.95/month Platinum plan.

App, som är som en white-label Beluga eller GroupMe låter medlemmar uppdateringar efter status, chatta, dela foton, checka in till arenor, se vem som finns i närheten och mycket mer. Medlemmar kan även logga in med sitt Facebook-konto för enkel åtkomst.

En framtida version kommer lägga till stöd för händelser och anmälningar push.

För nu är den vita etiketten alternativet tillgänglig för Android och BlackBerry bara. Den iPhone / iPad app är märkt "GROU.PS" istället.

GROU.PS har genomgått flera förändringar under de senaste månaderna. I höstas, förvärvade Flux Networks , som driver sociala projekt , ryggraden för många märken "sociala plattformar inklusive MTV, Comedy Central, The Daily Show, Atom och TeenNick. Den flyttas också sig själv som en SaaS-företag och infört planer premium prissättning.

Företaget, som stöds av Golden Horn Ventures, har nu över 9 miljoner registrerade användare världen över och mer än 5 miljoner månatliga unika. Det är också just avslutat en hemlig runda av finansiering.

Du kan läsa mer om GROU.PS här .



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar