tisdag 9 augusti 2011

Google-grupp medlemmar att använda ansiktsigenkänning för att identifiera London upploppet

Intressanta nyheter på url:http://feedproxy.google.com/~r/Techcrunch/~3/Iykau62gSp0/:
riotsum_1965965b

En ny Google-grupp som heter " London Upplopp ansiktsigenkänning "har dykt upp på nätet, i kölvattnet av upploppen som skakade den brittiska huvudstaden under helgen. Koncernens mål är att använda ansiktsigenkänning teknik för att identifiera de plundrare som visas i online-bilder.

Gruppen verkar vara eftertänksamt med tanke på vilka åtgärder, i trådar med titeln " Etiska frågor "och" att hålla saker Legal , "till exempel. De har också meddelat att "det är viktigt att vi bara använder rättskällor för bilder."

Men det finns en stor "läskigt" faktor för att detta åtagande också. Tanken att en grupp människor skulle laget upp på nätet för att använda (missbruk?) Ansiktsigenkänning teknik på detta sätt, särskilt utanför professionella kanaler brottsbekämpning, känns som en modern ta på medborgargarden stil rättvisa, där facklor av arga bybor har vänt till API: er och algoritmer.

I en nyare tråd, började i morse, erbjuder en commenter deras hjälp i att bygga ett verktyg att använda Face.API , vilket kan hjälpa till att identifiera människor i foton som har lagts på Facebook, Flickr och Twitter. Det finns även tal om att använda Facebook Graph API och Twitters API i samband med Face.com en för att bättre kunna identifiera brottslingar.

Medan klart, vi har inget emot att brottslingar ställs inför domstol, det fortfarande kan finnas vissa problem involverade i denna typ av online-beteende. Som hävdas här på Hacker News , kunde denna metod kriminalisera människor som inte deltar, men var åskådare, eller helt enkelt försöker få hem. Om deras handlingar här är lagliga, oavsett om de innefattar offentliga bilder är frågan - vill vi crowdsource rättvisa på det sättet?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar